Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çatışma Mağduru Kediler Bitlis’e Getirildi

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde, bir süredir yaşanan çatışmalı ortam nedeniyle toplatılan kediler Bitlis’e getirildi.Yaşanan çatışmalarda zarar görmemeleri için Yüksekovalı bir hayvansever tarafından ilçeden alınan ve bir süre Van’da...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde, bir süredir yaşanan çatışmalı ortam nedeniyle toplatılan kediler Bitlis’e getirildi.
Yaşanan çatışmalarda zarar görmemeleri için Yüksekovalı bir hayvansever tarafından ilçeden alınan ve bir süre Van’da bakılan 10’u yavru 35 kedi, sahiplendirilmek üzere Bitlis’e getirildi. Van ve Bitlis Orman Su işleri Müdürlüğü ekiplerinin desteği ile Bitlis’e ulaştırılan kediler, Hayvan Hakları Derneği (HAYTAP) Bitlis İl Temsilciliğine teslim edildi. Teslim alınan çatışma mağduru kediler, sağlık kontrolünden geçirilerek sahiplendirilmek üzere kedi bakım evine yerleştirildi.
Bitlis’e getirilen kediler, ilk başta biraz hırçın davransalar da kısa sürede ortama uyum sağladı. Şimdilik geçici olarak Bitlis’teki kedi evinde koruma altına alınan kediler, yapılacak sözleşme ile tek tek sahiplendirilecek.
Gerek bölgede ve gerek Yüksekova’daki çatışmalı ortamın insanları olduğu gibi diğer canlıları da olumsuz etkilediğini belirten HAYTAP Bitlis İl Temsilcisi Dr. Damla Şahin, HAYTAP olarak çatışma bölgelerinde zor durumda kalan hayvanlara yardım eli uzatmaya devam ettiklerini söyledi.
Hakkâri Yüksekova’da çatışmalar başlamadan önce gönüllü bir hayvan sever tarafından Van’a getirilen 35 kediyi teslim aldıklarını ifade eden Şahin, “Yüksekova’da çatışma başlamadan önce bir hayvansever, toplayabildiği 35 kediyi yanına alarak Van’a taşımıştı. Ancak ev sahibi tarafından kedileriyle birlikte kapıya konuldu. Bu nedenle Van ve Bitlis Orman Su işleri Müdürlüğü ekiplerinin desteği ile 10’u yavru 35 kedi, HAYTAP temsilcilerimize teslim edildi. Biri hariç hepsi sağlıklı ve sağlık durumlarıyla ilgili bir problem yok. Kedilerin aşısı yapılıp hepsi kısırlaştırılacak. Ancak; tamamına acil yuva bulunması gerekiyor. Çünkü klinikte uzun süre kalamazlar. Bu anlamda kedileri sahiplenmek isteyenler HAYTAP genel merkezi ile temsilciliğimize ya da Bitlis Bir Damla Yaşam Derneğine başvurabilirler.”
Öte yandan, bundan sonraki hayatlarına Bitlis’te devam edecek olan çatışma mağduru kediler, şimdilerde dört gözle yeni sahipleri ve yeni yuvalarını bekliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.