Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çarpma ve bölmelerde müthiş buluş

Malatya’da Darende Ortaokulu’nda okurken çarpma ve bölmelerde kolaylık sağlayacak buluşlar yaptığını ifade eden 60 yaşındaki Yusuf Turgut, bu formüllerin üniversiteye hazırlık yapan öğrencilere büyük kolaylıklar sağladığını söyledi.Ortaokulda...

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2016 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2016 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya’da Darende Ortaokulu’nda okurken çarpma ve bölmelerde kolaylık sağlayacak buluşlar yaptığını ifade eden 60 yaşındaki Yusuf Turgut, bu formüllerin üniversiteye hazırlık yapan öğrencilere büyük kolaylıklar sağladığını söyledi.
Ortaokulda öğretmenler tarafından takdir edildiğini ve lise sorularının kendisine çözdürüldüğünü söyleyen Yusuf Turgut, ’’Çarpma ve bölmelerde buluşlar yaptım. Bu formülleri üniversiteye hazırlık yapan öğrencilere öğrettim. Benim sayemde öğrenciler üniversitelerden yüksek notlar aldılar’’ dedi.
Bulduğu bir formülü çarpmalara bir örnekle ifade eden Turgut, ’’Çarpan ve çarpılan rakam sayısı fazla olan çarpımın kısaltılması olarak dokuz tane çarpan dokuz tane çarpılan en fazla iki çarpmayla sonuca ulaşılır. Dört rakamlı olarak bin 453 rakamını ele alalım. Burada dört rakam var. Bu dört rakamı dokuzlar ile çarpacağız. Yani 9 bin 999 ile çarpacağız. Bu çarpma işlemini yapmadan direk sonucu yazacağız. ilk rakamın bir eksini Bin 452’yi 9 bin 999’a tamamlıyoruz. Önce sekiz, beş, dört ve yedi rakamlarını yazarak. Bunun çarpımı budur’’ dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.