Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çaresiz Anne Oğlu İçin Yardım İstiyor

İzmir’in Buca ilçesinde, 3 yıl önce arkadaş grubu ile çektiği çakmak gazı nedeniyle 3 ay yoğun bakımda yatan ve 3 yıldır yatağa mahkum olan Samet Harburcu için anne Leyla Harburcu yetkililerden yardım bekliyor. Konuşamayan ve yürüyemeyen...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 09:17
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 09:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Buca ilçesinde, 3 yıl önce arkadaş grubu ile çektiği çakmak gazı nedeniyle 3 ay yoğun bakımda yatan ve 3 yıldır yatağa mahkum olan Samet Harburcu için anne Leyla Harburcu yetkililerden yardım bekliyor. Konuşamayan ve yürüyemeyen oğlu Samet’in yaşaması için mücadele veren çaresiz anne Leyla Harburcu, "Oğlum tekrar ayağa kalksın da ben öleyim yeter ki. Hastanede tedavi görmesi için ne olur yardım edin" dedi.
Buca ilçesi Yıkıkkemer’de, 17 Ekim 2013 tarihinde, 13 yaşındaki Samet Harburcu, bayram günü arkadaşları ile buluşup iddiaya göre çakmak gazı soldu. Bir süre sonra fenalaşan Harburcu fenalaşıp yere yığıldı. Durumun bildirilmesi ile gelen sağlık ekipleri, kalbi duran Samet Harburcu’nun kalbini yeniden çalıştırırken, ambulans ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 3 ay yoğun bakımda kalan küçük Samet, daha sonra evine taburcu edilirken, yoğun bakım odasının aynısı evinde kuruldu. Daha önce ev temizliğine giden ancak oğlunu yalnız bırakamadığı için çalışamayan anne Leyla Harvurcu, eşi ile de boşanma aşamasındayken tek başına 2 çocuğuna bakmaya çalışıyor. Tek geçim kaynakları ise anne Leyla Harburcu’nun oğlu için aldığı 800 lira bakım parası.
"ÖLECEK DİYE BİZE VERDİLER"
Anne Leyla Harburcu, "Bayramın ikinci günüydü oğlum dışarı oynamaya çıktı. Bir haber geldi bana, çocuğun öldü dediler. Koşa koşa gittim, sağlık ekipleri oğlumu tekrar hayata döndürmüş hastaneye götürüyorlardı. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3 ay yoğun bakımda yattı. Daha sonra doktorlar ümitsiz bir şekilde eve taburcu ettiler. Ölecek diye verdiler bize. Allah’ın takdiri oğlumu bize bağışladı. Şu an yaşam mücadelesi veriyoruz" dedi.
"TEK İSTEĞİM OĞLUM İÇİN HASTANEDE FİZİK TEDAVİ"
Evinin yoğun bakım odası gibi olduğunu belirten gözü yaşlı anne Leyla Harburcu, "Taburcu olduktan sonra her şeyine ben baktım oğlumun. Hayata tutmak için elimden gelen mücadeleyi verdim. Ölü gibi yatıyordu yatakta. Tepki bile vermiyordu. Bir sene önce beni anlamaya, tepki vermeye başladı. İlk konuşmaya başladığı zaman beni tanımadı, ‘Annem ölmüş, beni mezarlığa götürün’ diyordu. Ben anlata anlata beni ve kardeşlerini tanımaya başladı. Ben çocuğumun hastanede fizik tedavisi görmesini istiyorum. Başka bir şey istemiyorum. Bizim durumumuz yok. Çocuğum için istiyorum, tekrar ayağa kalkabilsin diye. Evim pislik içinde sular kesik ama benim tek düşüncem oğlum, başka hiçbir şey istemiyorum. Ben kuru ekmeğe bile razıyım" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.