Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cansu Kaya Ölümünün 1. Yıl Dönümünde Karanfillerle Anıldı

Muğla’nın Ortaca ilçesindeki Dalyan kanalında cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya, ölümünün 1. yıl dönümünde ailesi ve yakınları tarafından anıldı.Bir yıl önce genç kızın cesedinin çıkarıldığı iskeleye olay anını simgeleyen...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla’nın Ortaca ilçesindeki Dalyan kanalında cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya, ölümünün 1. yıl dönümünde ailesi ve yakınları tarafından anıldı.
Bir yıl önce genç kızın cesedinin çıkarıldığı iskeleye olay anını simgeleyen cansız manken koyan Cansu Kaya’nın yakınları, mankenin etrafını çiçekler ve mumlarla donattı. Yakalarında Cansu Kaya’nın fotoğrafını taşıyan genç kızın babası Osman Kaya ve ablası Burcu Kaya, cansız mankenin etrafına ve Dalyan kanalına karanfil bıraktı.
‘Cansu’muzu, Canımızı unutmayacağız’, ’Uçkurunuza sahip çıkın’, ‘Ben boğulmadım’ yazılı dövizleri iskeleye bırakan Kaya’nın yakınları, Türkiye’de cinayete kurban giden kadınların isimlerinin yazılı olduğu kağıtları cansız mankenin etrafına bırakarak, kadın cinayetlerinin son bulmasını istediklerini dile getirdiler.
"CANSU’NUN KATİLLERİ MUTLAKA HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALACAK"
Soruşturmanın genişletilmesi için mahkemeye başka ek deliller ibraz edeceklerini söyleyen Avukat İsmail Can Varol, "Cansu’nun cinsel istismara uğradığı ve hunharca katledildiği bize göre çok açık, mevcut dosyadaki deliller yeterli ancak, Cansu’nun boğularak öldürüldüğüne dair çok önemli bir resme ulaştık. O resmi mahkeme ibraz edeceğiz. İlk otopsiyi yapan adli tıp uzmanı duruşmada tanık ve bilirkişi sıfatı ile dinlenecek. Sanıkların bu suçu işledikleri başkaca bir delile gerek kalmaksızın kanıtlanmış olacak, ölümünün 1. yıl dönümünde, hunharca katledilen Cansu’yu anmaya geldik. Cansu’ya bir de söz vermeye geldik. Cansu’nun katilleri mutlaka hak ettikleri cezayı alacaklar. Buna söz veriyoruz’’ diye konuştu.
Kızının cesedinin çıkarıldığı iskeleye karanfil bırakan Cansu Kaya’nın babası Osman Kaya ise "Avukatımızın söylediği gibi inşallah hak ettikleri cezayı en ağırlaştırılmış şekilde alırlar. Tek isteğimiz bu" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.