Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çankırı’dan Halep’e 2 tırlık yardım malzemesi

Çankırı Belediyesi, Halep’e 2 tır dolusu yardım malzemesi gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2017 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2017 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Çankırı Belediyesi, Halep’e 2 tır dolusu yardım malzemesi gönderdi.

Çankırı Belediyesinin Halep için topladığı gıda malzemesi, giyecek, un, temizlik ve birçok temel yaşam malzemesini tırlara yüklendi. 2 tır dolusu yardım, Belediye Başkanı İrfan Dinç’in de katıldığı törenle Halep’e uğurlandı.

Dinç, Çankırı Belediyesi bünyesinde hizmet veren hanım lokalleri, beyaz masa ve çeşitli birimler ile Hayrat Vakfı’nın katkılarıyla toplanan yardımların yola çıktığını söyledi.

Çankırılıların Halep’teki kardeşlerinin acılarına ortak olduklarını anlatan Dinç, "Ülkelerin bir resmi bir de stratejik sınırları vardır. Halep bizim stratejik sınırlarımızın içindeki gönül coğrafyamızın bir parçasıdır. Dünyaya baktığımızda bugün küresel emperyalist güçler gözü dönmüş bir şekilde özellikle Türk İslam coğrafyasını kan, gözyaşı ve zulüm coğrafyasına dönüştürmüşlerdir. İçimiz kan ağlıyor. Bu kanın bu zulmün bir an evvel dinmesi için rabbimize dua ediyoruz" dedi.

"Engelliler boyadıkları oyuncakları gönderdi"

Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi bünyesinde bulunan engellilerin, Halep’teki kardeşleri için boyadıkları oyuncakları gönderdiğini belirten Dinç, "Engelli kardeşlerimiz Halep’teki çocuklar için ahşap oyuncak boyadı ve onlara gönderiyoruz. Çankırı’daki bütün kesim engellisi ve bütün halkıyla beraber Halep’teki kardeşleriyle beraber olduklarını buradan haykırıyorlar. Gözü dönmüş emperyalist zalim güçler şunu bilsinler ki zulüm ile abat olunmaz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından yardım malzemelerini taşıyan 2 tır dualarla yola çıktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.