Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çankırı’da Engelliler İtfaiyeci Oldu

Çankırı Belediyesi, engelli çocuklara yangınla mücadele yöntemlerini öğretmek amacıyla yangın eğitimi verdi.Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi’ne bağlı engelli öğrenciler İtfaiye Müdürlüğü’ne gelerek hem eğlendi,...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çankırı Belediyesi, engelli çocuklara yangınla mücadele yöntemlerini öğretmek amacıyla yangın eğitimi verdi.
Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi’ne bağlı engelli öğrenciler İtfaiye Müdürlüğü’ne gelerek hem eğlendi, hem de yangın söndürme eğitimi aldı. İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci ise, Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Salonunda yangının nasıl söndürüldüğü ve itfaiye teşkilatının nasıl çalıştığı konularında engelli öğrencilere bilgi verdi.
Öncelikle yangına dayanıklı ve ısı geçirmez özel kıyafetler giyen engelli öğrenciler, itfaiye araçlarına binerek, eğlenceli dakikalar geçirdi. Mutlulukları yüzlerinden okunan engelliler, araç yangın sirenine basarak yangına nasıl gidildiğini yaşayarak öğrendi.
Engelli öğrenciler daha sonra maket evde çıkan yangına müdahalede etti. Engelli çocuklara yangın söndürme işlemi uygulamalı bir şekilde gösterildi. Tatbikat sırasında yangın tüplerini başarıyla kullanan engelliler büyük alkış aldı. Yangın söndürme hortumlarını ustalıkla kullanan engelliler, itfaiye erlerinin yardımı ile de temsili çıkan yangını söndürmek için çaba gösterdi.
İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, yangın, deprem gibi afetlerde engelli çocukların herkesten daha fazla yardıma ihtiyacı olacağını dile getirdi. Semerci, engelli çocukların itfaiyeyi tanımasının ve acil durumlarda temel hayat kurtarma bilgilerine sahip olmasının çok önemli bir konu olduğuna dikkat çekti.
Etkinliğin sonunda engellilere ikramlarda bulunuldu. Engellilere üzerinde itfaiye figürleri olan yapboz ve boyama kitabı hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.