Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çankayalı çocukların eseri Sanat Bianel’inde

Bu yıl 10 ülkeden 7 bin 250 çocuğun katılımıyla 480 projenin sergilendiği 5. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde Çankaya da yer alıyor. Çankaya Belediyesinin Karapınar Çankaya Evi’nde eğitim alan 5 çocuğun yaptığı resim,...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2018 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2018 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çankayalı çocukların eseri Sanat Bianel’inde

Bu yıl 10 ülkeden 7 bin 250 çocuğun katılımıyla 480 projenin sergilendiği 5. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde Çankaya da yer alıyor. Çankaya Belediyesinin Karapınar Çankaya Evi’nde eğitim alan 5 çocuğun yaptığı resim, Bianel’de sanatseverlerle buluştu.

Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde ziyarete açılan Bianel’in bu yılki konusu “Şimdi ve Burada!” oldu. Hem Türkiye’de hem de yurt dışında yaşayan çocuk ve gençlere yönelik Türkiye’nin en büyük çaptaki sanat etkinliği olan sergiye Karapınar Çankaya Evi’nde resim eğitimi alan çocukların eseri de kabul edildi. "Şimdi ve Burada" teması kapsamında çocuklar, toplumsal duyarlılık içeren bir konu üzerinde çalıştı.

Eğitmenleri Gizem Dinç öncülüğünde çalışmalarına hız veren çocuklar eserlerinde kadına şiddet olgusunu işledi. Defne Ece Sayın, Ayça Azra Çetinkaya, Nur Efşan Tosun, Mert Ali Tosun, Emirhan Kıymazarslan’dan oluşan 5 kişilik ekibin çalışması rengarenk silinmeyen bir kadının etrafında silinebilir şiddet aletlerinden oluşuyor. Çocuklar kadına şiddet olgusunun herkes tarafından görülmesi için ise 150x210 ebadında büyük bir pano üzerinde çalıştı. Bienal 23 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.