Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Canan Karatay’dan Pilotlara “Leblebi Gibi Zeytin Yemeleri’ Tavsiyesi

Ünlü Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez pilotlara çağrıda bulundu. Karatay, pilotlara sağlıklı beslenmeleri için tavsiyelerde bulunarak, “Pilot arkadaşlar söylüyorum. Alın doğal zeytin koyun yanınıza, leblebi gibi yiyin” dedi.Sağlık beslenmeye...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Canan Karatay’dan Pilotlara “Leblebi Gibi Zeytin Yemeleri’ Tavsiyesi
Ünlü Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez pilotlara çağrıda bulundu. Karatay, pilotlara sağlıklı beslenmeleri için tavsiyelerde bulunarak, “Pilot arkadaşlar söylüyorum. Alın doğal zeytin koyun yanınıza, leblebi gibi yiyin” dedi.
Sağlık beslenmeye yönelik açıklamalarıyla zaman zaman gündeme gelen ünlü Prof. Dr. Canan Karatay, Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı’nın (PİLVAK) düzenlediği ‘Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Beslenme’ konferansında uçuş ekipleriyle bir araya geldi. Türk Hava Yolları Uçuş İşletme Başkanlığı’nda düzenlenen konferansa dernek üyeleri ve THY uçuş personeli yoğun ilgi gösterdi.
Katılımcılara sağlıklı yaşam konusunda öneri ve tavsiyelerde bulunan Karatay, pilotlara ‘Yanınızda zeytin taşıyın’ tavsiyesinde bulundu. Konferansta dernek üyelerinin sorularını yanıtlayan Canan Karatay, “Bir kişinin günde en az 20 dakika kendi temposunda yürümesi gerektiğini belirterek, “Zor bir meslekleri var. Sağlıklı olmanız gerekiyor. Uyandığınız zaman  kaçta uyanırsanız uyanın o kahvaltıdır. Günün ilk yemeğini o ilki yemeği sağlıklı yiyeceksiniz. Doğal yiyeceksiniz. Paket hiçbir şey yemeyeceksiniz. Kusura bakmayın ama uçak yemekleri en kötü yemekler. Çünkü hazır ve paketlenmiş buzlanmış. Doğal olarak yanınızda taşıyın. Uyandığınız zaman diyelim ki  Amsterdam’da kaldınız, gece gittiniz  sabahın da 4’ünde yattınız akşam 4’te kalktınız o sizin ilk yemeğinizdir. İlk kahvaltıyı çok doğal sağlıklı yaparsanız. Otelde kalıyorsanız 3 yumurta ile omlet yaptın, onu yiyin öyle çıkın uçuşa. Pakete girmiş kahve içmeyin. Şekersiz Türk kahvesi için” ifadelerini kullandı.
PİLOTLARA YÖNELİK ŞEKER YÜKLEMESİNE ELEŞTİRİ
Pilotlara şeker takviyesi yapılması konusunu sert bir dille eleştiren Karatay, “Pilotlara bakıyorlarmış azıcık şekerleri yüksek diye şeker yüklemesi yapıyorlarmış.  En büyük hata bana sorarsanız. Çünkü orada bir insülin baksalar, düşürmeye çalışsalar rahatlar. Fakat zaten metabolizması bozulmuş, gizli şekeri olan bir kişiye siz şeker yüklerseniz pankreası mahvediyorsunuz, karaciğeri mahvediyorsunuz. Şeker hastalığı olduğunu bilmeyen dahi çok büyük bir grup var. ‘Hiçbir şeyim yok’ deyip dolaşanlar var böyle göbekli dolaşanlar” şeklinde konuştu.
“İKİ YAŞINDAKİ ÇOCUKLAR DA BUNU İÇİYOR”
Gazlı ve şekerli içeceklerin de sağlığa zararlı olduğu dile getiren Canan Karatay, “Diyanet’te de konuşma yaptım; Diyanet İşleri Başkanı Sayın Görmez’e de söyledim. Dedim ki; Kola Hz. Muhammed’in zamanında olsaydı ‘Haram’ derdi. İki yaşındaki çocuklar da bunu içiyor” dedi.
Karatay, "Gebelere de yüklüyorlar(şeker) bu da çok tehlikeli. Bebekler hakikaten hastalanıyor. Kan şekerini fırlatanlar ne bunlar; sıvı şekerler, içecekler, ballar, pekmezler. Çünkü bunlar hemen kana geçiyor” diye konuştu.
“UÇAK YEMEKLERİ EN KÖTÜ YEMEKLER”
Uçaklarda yolculara ikram edilen yemeklerin de sağlık açısından zararlı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, “Sağlıklı besleneceksiniz, doğal yiyeceksiniz, mümkün olduğu kadar doğaldan uzaklaşmayacaksınız. Paket hiçbir şey yemeyeceksiniz. Demin aşağıda da söyledim; yani kusura bakmayın uçak yemekleri en kötü yemekler. Yani Businness da dahi olsa tabi ki. Çünkü hazır ve paketlenmiş ve buzlanmış. Onun için doğal olarak yanınızda taşıyın” dedi.
PİLOTLARA "ZEYTİN YEMELERİ" TAVSİYESİ
Zeytin ve zeytinyağının insan sağlığına önemli katkılar sağladığını da kaydeden ünlü Prof. Karatay, “Vücudun  enerji kullanma modunu karbonhidratlardan  yağlara ve proteinlere çevirmek. Doğal zeytinyağı çok önemlidir.  Zeytinyağlı en sağlıklı meyve suyudur. Zeytin en bereketli  istediğiniz kadar zeytin yiyin. Yanınızda zeytin taşıyın. Pilot arkadaşlar söylüyorum. Alın doğal zeytin  koyun yanınız   leblebi gibi yiyin  Alın doğal zeytin biz ilkokula giderken  Elazığ’da bakkalda satılırdı. Gazete  kağıdına sarılıp ona alıp yerdik  yani pilot arkadaş  Zeytin götürün yanınızda gündüz uçarken acıkırken zeytin atın ağzınıza bakın ne kadar rahatlıyorsunuz. Neden önemli lifi olduğu için  önemli. Karbonhidratı yok. Şekeri yükseltmiyor. Lif çok faydalı bağışıklık sistemini güçlendirir” diye konuştu.
Konferansın ardından Prof. Dr. Canan Karatay’a uçak maketi hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.