Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkaleli Şehit Gözyaşları İçinde Toprağa Verildi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, PKK’lı teröristlerin bir binaya tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesiyle şehit olan Uzman Onbaşı Ulaş Açıkgöz, Çanakkale’nin Biga ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.Mardin’deki...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Nusaybin ilçesinde, PKK’lı teröristlerin bir binaya tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesiyle şehit olan Uzman Onbaşı Ulaş Açıkgöz, Çanakkale’nin Biga ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.
Mardin’deki 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından uçakla Balıkesir’in Bandırma ilçesine gönderilen Açıkgöz’ün cenazesi buradan karayoluyla Kalafat köyüne getirildi. İlçe girişinde çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan cenaze, kortej eşliğinde köy meydanında oluşturulan alana konuldu. Şehidin annesi Kaniye Açıkgöz’ün bitkin olduğu görüldü.
Cenazeye Çanakkale Valisi Hamza Erkal, milletvekilleri Ayhan Gider, Muharrem Erkek, Bülent Öz, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Musa Ağsever, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. İl Müftüsü İbrahim Öcüt’ün kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Açıkgöz’ün na’şı tekbirler eşliğinde top arabasına konuldu. Açıkgöz, göz yaşları içinde köy mezarlığına defnedildi. Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile TBMM, TSK ve bakanlar çelenk gönderdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.