Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkale’deki askeri hastaneler Sağlık Bakanlığına bağlandı

Çanakkale ve Gelibolu’daki askeri hastaneler, 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında, düzenlenen törenle Sağlık Bakanlığına bağlandı.Çanakkale Asker Hastanesi’nde dün devir teslim töreni gerçekleştirildi. Devir teslim töreninde...

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2016 19:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2016 19:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale ve Gelibolu’daki askeri hastaneler, 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında, düzenlenen törenle Sağlık Bakanlığına bağlandı.
Çanakkale Asker Hastanesi’nde dün devir teslim töreni gerçekleştirildi. Devir teslim töreninde konuşan Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr Tezcan Sezgin; " Bugün ülkemiz Askeri Sağlık Hizmetleri ve Sivil Sağlık Camiaları olarak bir tarihe tanıklık ediyoruz. Özel ve fedakar bir hizmet alanı olan sağlık hizmetleri alanında sivil sağlık hizmetleri ve askeri sağlık hizmetleri çalışanlarının üst kimlikte birleşmesini gerçekleştiriyoruz. Çanakkale Askeri Hastanemiz ve T.C. Sağlık Bakanlığı Çanakkale Devlet Hastanemiz bir arada çalışmak üzere açılan Meriç Alemdar Ek Binası tüm halkımıza ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.
Çanakkale Asker Hastanesi Sağlık Bakanlığı çatısı altında Çanakkale Devlet Hastanesi Meriç Alemdar Ek Binası adıyla devam edeceğini belirten Sezgin, " Bakanlığımıza bağlanan askeri hastaneler, FETÖ davası sebebiyle devir alınan hastaneler ile karıştırılmamalı ve bir tutulmamalıdır. Bu bağlanma esnasında eski alışkanlık ve iş akışlarının değişmesinden dolayı bir takım tereddütler oluşabilecektir. Türkiye Cumhuriyeti Askeri Sağlık Hizmetlerinin kapatılması veya fonksiyon dışı bırakılması düşünülemez. Askeri sağlık hizmetlerinin ülke güvenliği ve gizlilik gibi birçok vazgeçilmez özelliği vardır. Bunlar Sağlık Hizmetlerinin ertelenemezliği, devredilemezliği ve depolanamazlığı ilkelerine ek olarak, en az onlar kadar önemli unsurlardır. Bu konuda resmi kimlik değiştiren kurumlar ve çalışanlar, bir anda kendilerini kapatılmış veya devredilmiş gibi hissiyata kolaylıkla düşürebilirler. Askeri sağlık hizmetleri olarak standart hasta ve hastalık tedavilerinin yanı sıra, saha hizmetleri, sağlık yetenekleri muayeneleri, heyet ve rapor işlemleri, muharebe görevleri, sefer ve çatışmada acil ve kriz destek hizmetleri elbette ki hepimiz ve ülkemiz için çok gereklidir. Bu noktada unutulmaması gereken 2 nokta vardır. Devletimiz bu hizmetleri kapatmıyor. Bu hastaneleri kapatmıyor. Bu hizmetler aynı şekilde ve eskisinden de güçlendirilmiş şekilde yürüyecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sağlıkta geldiği seviye ve gösterdiği başarılar ile zaten T. C. Sağlık Bakanlığı tüm dünyaya kendini kabul ettirmiş bir kurumdur. Geliştirdiği uygulamalarına birçok noktada yakın ilgi gösteren Askeri Sağlık Tesisleri ile ciddi yakınlaşma ve ortak çalışmalarımız uzunca bir süredir herkesin malumudur. Askeri hastanelerin sahip olduğu imkânlar eskiden olduğu gibi ülkenin en iyi ve ileri teknoloji uygulamaları olması gerekmektedir. Bakanlığımıza bağlanan askeri hastaneler hakkında yapılan haberlerin ana temasının olumlu bir değişim ve güçlerin birleşmesi olması gerektiği konusunu ana ilke edineceğimizi bildirir. Saygılarımı sunarım" diye konuştu.
Tören hastane personeline verilen ikram ve çiçek sunumlarının ardından sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.