Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkale Zaferi İngiltere’nin Kalbinde Anlatıldı

İngiltere’nin başkenti Londra’da Çanakkale zaferinin 101. yıldönümü dolayısıyla konferans düzenlendi.Londra Din Müşavirliği ile Londra Türk Diyanet Vakfı’nın birlikte tertiplediği konferansa Uludağ Üniversitesi Genel Sekreteri Prof....

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale Zaferi İngiltere’nin Kalbinde Anlatıldı
İngiltere’nin başkenti Londra’da Çanakkale zaferinin 101. yıldönümü dolayısıyla konferans düzenlendi.
Londra Din Müşavirliği ile Londra Türk Diyanet Vakfı’nın birlikte tertiplediği konferansa Uludağ Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. İsmail Sağlam konuşmacı olarak katıldı. Sağlam, konferansta ‘Çanakkale zaferi ve düşündürdükleri’ konulu bir sunum yaptı. Konferansa İngiltere’de yaşayan Türkler büyük ilgi gösterdi.
Çanakkale’deki deniz ve kara savaşları hakkında detaylı bilgiler veren Prof. Dr. İsmail Sağlam, 1. Dünya Savaşı’na Osmanlı Devleti’nin neden girdiğini, sonrasında meydana gelen gelişmelerin savaşın seyrini nasıl değiştirdiğini ve o günkü siyasi ortamın savaşan ülkelere nasıl yansıdığını anlattı. Sağlam, gerek yurtiçi, gerekse yurtdışında yaşayan bütün vatandaşların ‘Çanakkale ruhu’nu yaşatmaya devam etmeleri gerektiğinin altını çizdi. Sağlam, program sonunda dinleyicilerin sorularını da cevaplandırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.