Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkale Zaferi 101. Yılında Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Çanakkale Zaferi 101. yılında Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. ’Çanakkale Zaferi’ isimli panelde konuşan Prof. Dr. Erhan Afyoncu, “Ankara’da ki patlama 500 kilometre uzaktaki vatandaşın otobüse...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale Zaferi 101. yılında Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. ’Çanakkale Zaferi’ isimli panelde konuşan Prof. Dr. Erhan Afyoncu, “Ankara’da ki patlama 500 kilometre uzaktaki vatandaşın otobüse binmesini etkilerken, Çanakkale’de siperler 5-10 metre mesafedeydi” dedi.
Dünyanın birçok yerinde kazanılmış en büyük zaferlerden biri olarak gösterilen Çanakkale Zaferi 101’inci yılında, Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinliklere Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın yanı sıra ilçede görev alan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sultangazi Belediyesi Nikah ve Düğün Sarayında düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak Çanakkale ruhunu vatandaşlara yansıtmak için hazırlanan Çanakkale Savaş Müzesi’nin açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı. Etkinliklerin son gününde ise Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Prof. Dr. Fatih Andı ve Dr. Coşkun Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı “Çanakkale Zaferi” konulu panel ve “Şehitleri Anma” programı düzenlendi. 4 gün boyunca süren etkinlikler kapsamında vatandaşlara Çanakkale zaferi en ince ayrıntısına kadar anlatıldı. Sultangazi Belediyesi etkinliklere katılan vatandaşlara “Çanakkale, çocuklar, Analar, Babalar’ isimli tarihi kitabı hediye etti.
“ÇANAKKALE BAŞKA MİLLETİN ERİŞEMEYECEĞİ VE TANIMLAYAMAYACAĞI KADAR BÜYÜK BİR ZAFERDİR”
Sultangazi Belediyesi Düğün ve Nikah Sarayında düzenlenen ‘Çanakkale Zaferi’ isimli panele katılarak konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Çanakkale Zaferini düzenleyeceğimiz çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam edeceğiz. Arkadaşlar Çanakkale bize ruh bıraktı. Çanakkale zaferi öyle bir destan ki dünyada hiçbir milletin erişemeyeceği ve tanımlayamayacağı kadar büyük bir zaferdir. Trablusgarp ve Balkan savaşlarından sonra bitmiş bir milletin yeniden dirilip yedi düvele karşı savaştığı bir zaferdir. Çanakkale 250 bin şehittin kefensiz yattığı yerdir. Atalarımız çok çileler çekmiş ve arkalarında bıraktıklarıyla beraber o savaşa gitmiş ve vatanı için hiç tereddüt etmeden canını siper etmiştir” dedi.
“ÇANAKKALE ZAFERİNİ DAHA İYİ ANLATMAK İÇİN BU ETKİNLİKLERİ DÜZENLİYORUZ”
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı Çanakkale Şehitlerine şiirinden bölümleri okuyan Başkan Altunay, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy öyle bir şiir yazmış ki ondan sonra hiç kimse başka bir şiir yazmak için cesaret edememiştir. Çanakkale çok büyük zaferdir. Ama bizler başkaları gibi küçücük zaferleri milletine övenlerin yanında, böyle bir destanı yeteri kadar milletimize anlatamadığımızın kanaatindeyim. İşte bunun için her yıl daha fazla insanı buraya taşımak için çalışıyoruz. Buraya daha fazla vatandaşımızı taşıyalım ki oradaki atmosferi bir kerede olsun yaşayalım” diye konuştu.
“ANKARA’DAKİ PATLAMA 500 KİLOMETRE UZAKTAKİLERİ KORKUTURKEN, ÇANAKKALE’DE SİPERLER 5-10 METRE YAKINLIKTAYDI”
Çanakkale Zaferini kutlamak için Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Erhan Afyoncu, “Geçtiğimiz günlerde Ankara’da meydana gelen patlamada çok sayıda kardeşimiz hayatını kaybetti. Patlamadan sonra 500 kilometre uzaktaki vatandaşlarımız bile otobüse binmekten dolayı korkuyorlar. Avrupa’da ki birinci dünya savaşında bile siperler arası 500 metre olduğunu biliyoruz. Çanakkale’de beş ve on metreye kadar siperlerin mesafelerinin düştüğünü görüyoruz. Bizler şimdiler uzakta meydana gelen olaydan korkuyoruz ama bizim atalarımız beş on metre siperlerde savaştı. Daha sonra kazanılan bu zafer milli mücadele döneminden bu günlere kadar geldi” şeklinde konuştu.
Çanakkale Zaferinin 101’inci yılını çeşitli etkinliklerle kutlayan Sultangazi Belediyesi, gazileri ve şehit ailelerini akşam yemeğinde ağırladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.