Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkale Ruhu Bağcılar’da Canlandı

Bağcılar Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yılında 60 kişilik oyuncu grubu ile gerçekleştirdiği tiyatral gösteride, izleyenleri savaşın yaşandığı döneme götürdü.  Manevi atmosferden etkilenen Kıbrıs Gazisi Sefer Yılmaz, gözyaşlarına...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bağcılar Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yılında 60 kişilik oyuncu grubu ile gerçekleştirdiği tiyatral gösteride, izleyenleri savaşın yaşandığı döneme götürdü.  Manevi atmosferden etkilenen Kıbrıs Gazisi Sefer Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadı.
Bağcılar Belediyesi tarafından  Bağcılar Meydanı’nda  kurulan Çanakkale Zaferi Platosu’nda 60 kişilik profesyonel tiyatro ekibi, Çanakkale’de bir asır önce yazılan destanı canlandırdı.  Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yılı etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinliğe imza atan Bağcılar Belediyesi,ilçede yaşayan vatandaşları dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran zaferin yaşandığı yıllara götürdü. 200 ton toprak kullanılarak hazırlanan dev platoda, atlı süvariler de gösterileriyle kahramanlık destanını hafızalarda tazelerken vatandaşlara cephedeki Mehmetçiğin bir öğünü olan çavdar ekmeği ile üzüm hoşafı ikram edildi.
"MEHMETÇİK ÇANAKKALE’DE İNSANLIK DERSİ VERDİ"
Çanakkale’de 101 yıl önce yazılan destanın  bütün dünyada insanlık dersi verdiğini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı,"Çanakkale sadece bizim için değil, dünya tarihi içinde çok önemli bir yer. Çanakkale’de sadece bir savaş yaşanmadı aynı zamanda Mehmetçik orada bir insanlık  dersi de verdi . Çanakkale’yi anlayabilmek için Balkan Savaş’larını çok iyi anlamak lazım. Resmi olarak 650 bin civarında kaybımızın olduğu Balkan Savaşları sonrasında, yokluk içinde bir milletin yeniden canlanışıdır, Çanakkale. 250 bin şehit vermişiz Çanakkale’de. Yaralı düşman askerini taşırken şehit olan Mehmetçiğin destan yazdığı yer aynı zamanda. Açlıkla mücadele ederken bir parça ekmeğini düşman askeriyle paylaşan Mehmetçiğin verdiği insanlık dersi verdiği yerin adıdır. Hatta yanlış anlaşmasın diye taze ekmeği düşman askerine veren Mehmetçik orada gerçekten bir insanlık dersi vermiş” dedi.
KIBRIS GAZİSİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Programda duygusal anlar yaşayan  Kıbrıs Gazisi  Sefer Yılmaz  ise gözyaşlarına hakim olamadı. Yılmaz,”Biz bu günler için varız. Devletimiz görev verdi, biz de Kıbrıs’a gittik 1974’te  Birinci ve 2’inci Barış Harekatı’nda elimizden gelen her şeyi yaptık, karşımızdaki düşmanlara karşı.  Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Öte yandan, meydanda  Çanakkale Boğazı’nda bulunan “Dur Yolcu” yazısı ile Şehitlik Anıtı ve şehitliğin maketi kuruldu. Çanakkale Zaferi 60 kişilik tiyatro ekibiyle 21 Mart 2016 tarihine kadar her gün saat 13.00 ile 18.00 saatleri arasında vatandaşlar için Çanakkale Zaferi’ni canlandıracak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.