Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkale Boğazı’nda Tören Hazırlıkları

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılı törenleri için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait askeri gemiler Çanakkale Boğazı’na gelmeye başladı.Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılı hazırlıkları sürüyor. Resmi...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale Boğazı’nda Tören Hazırlıkları
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılı törenleri için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait askeri gemiler Çanakkale Boğazı’na gelmeye başladı.
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılı hazırlıkları sürüyor. Resmi geçit yapacak askeri gemiler ile ziyarete açılacak gemiler boğaza gelmeye başladı. Yarın ziyarete açılacak olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait "F 244" borda numaralı Barbaros fırkateyni Çanakkale Boğazı’na demirledi.
Resmi geçit saat 14.30 sıralarında askeri gemilerin Nara Burnu’ndan dönüşüyle başlayacak. Ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı gemiler, belirli sıra dahilinde boğazdan geçerek Ege Denizi’ne doğru ilerleyecek. Resmi geçide Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı yüzer ve uçar unsurlarla Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı uçar unsurlar iştirak edecek. Merasim, Çanakkale Şehitler Abidesi’nde bulunan devlet protokolünün selamlanmasıyla sona erecek. Bu arada Çanakkale Boğazı da gemilerin geçişi sebebiyle çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.