Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkale Boğazı’nda İftar

Çanakkale’de, boğaz ve adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş A.Ş., kiraladığı gezi teknesi ile deniz turuna başladı. Ramazan ayında vatandaşlar Çanakkale İskelesi’nde binecekleri gemi ile Şehitler Abidesi önünde iftar yapacak....

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2016 21:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2016 21:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale’de, boğaz ve adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş A.Ş., kiraladığı gezi teknesi ile deniz turuna başladı. Ramazan ayında vatandaşlar Çanakkale İskelesi’nde binecekleri gemi ile Şehitler Abidesi önünde iftar yapacak. Denizden şehitlik turu yaz boyunca sürecek.
Gestaş’ın yaz sezonunda kiralayarak filosuna kattığı ’Erdoğan Yazıcı’ adlı gezi teknesi, resmi olarak seferlere başladı. Gezi teknesinin açılışı için Çanakkale İskelesi önünde bir tören düzenlendi. Çok sayıda davetlinin katıldığı açılışı töreninde konuşan Gestaş A.Ş. Genel Müdürü Volkan Uslu, "Gestaş 2006 yılında kuruldu ve bugüne kadar deniz ulaşımını sağlıyor. İlk defa Gestaş’ın gelirlerini daha da artırarak, operasyonel verimsizliğini azaltarak daha karlı hale getirdik. Bu yılın ilk 6 ayı ile geçen yılın ilk 6 ayını kıyasladığımızda artı 2 milyon TL finansal kaynak oluşturduk. Bu finansal kaynakları, bugün hizmete açacağımız gezi gemimiz gibi daha sonra da faaliyetlerini göstereceğimiz hizmetlerimizle halkımıza sunmuş olacağız. Bugün Çanakkale’mize yakışır çok lüks bir gezi gemisini hizmete açıyoruz. Türkiye’de bundan 6 tane var. 49 metrelik bir gemi. 900 kişilik yolcu taşıma kapasitesi var. 400’ü açık alanda, 500’ü kapalı alanda. Çanakkale’mize yakışır, Türkiye’mizin güzel örnek lüks gemilerinden bir tanesini bugün hizmete açmanın onurunu ve şerefini yaşıyoruz" dedi.
Açılışa katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise bu tür hizmetlerle Gestaş’ın her geçen gün marka değerini artırdığını söyleyerek, "Bizim için Gestaş, marka değerinin Çanakkale adına artırıldığı ekstra markalardan bir tanesi. Her geldiğimizde daha güzel çalışmaların ve farklı iddiaların ortaya konması bizim için ayrı bir gurur. ’İyi ki varsın Gestaş’ diyoruz. Şimdiye kadar kimin emeği varsa hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Ancak Gelen Müdürümüz göreve başladığında kendisine şunu demiştik; ’Bizim için İstanbul’da ne varsa, Amerika’da, İngiltere’de lüks sahil kentlerinde ne varsa Çanakkale’de aynısı olacak’ demiştik. Örneğin İstanbul’un boğaz turları meşhurdur. İstanbul’un boğaz turları hep anılır anlatılır. O ziyaretler olduğu zaman esnaf ve turizm gelişecek demektir. ’Gestaş bizim için sadece karşıya geçmek için bir değer değildir. Çanakkale’nin markasına bir keyif katacak değerdir’ demiştik. Bugün onu görüyor olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum. Çok farklı bir ortamda bu boğazı geçme imkanımız olacak. Hem de daha güvenlikli gemilerde. Daha lüks gemilerde bunu yapma imkanımız olacak. İstiyoruz ki en uzak ilçelerimizden merkezimize kadar bu gemiye binmeyen kalmasın. Çanakkale Boğazını gezerek, doğanın kıymetini bilerek, oradaki şehitlerimizi anarak gezmek herkese nasip olsun" diye konuştu.
Bu tür hizmetlerin, Türkiye’nin her yerinde olmasını arzu ettiklerini de söyleyen Turan, "Bu ülkenin 75 milyon evladının terörden uzak sıkıntıdan uzak, ekonomik yapı, demokratik yapı içerisinde kalkınmış bir ülkede müreffeh bir hayatta yaşamak istiyoruz. Çanakkale’nin kaderi neyse Hakkari’nin Şırnak’ın kaderi bundan farklı değildir diye düşünüyorum. Bu yüzden şehitler diyarındaki anlayışın tüm Türkiye’ye hakim olmasını ümit ediyorum" şeklinde konuştu.
Çanakkale Valisi Hamza Erkal da konuşmasında, "Çanakkale’nin incisi boğazı, gezi programları organize edilecek şekilde düzenlendi. Gestaş’ın sunduğu bu yeni hizmetle Çanakkale’mize ve ilimize gelecek olan tüm ziyaretçilerin hizmetine sunulacak. Bu programı bir hafta önce başlatmıştık aslında. Deneme seferleri yapıldı. Çok rağbet gördüğü müşahede edilince bunun devam etmesi yönünde karar verildi. Bugün de biz resmi olarak açılışını beraber yapıyoruz. Gestaş çok önemli hizmetlere imza atan bir şirket. Bu şirket Çanakkale’nin şirketi. Çanakkale’nin her bir ferdinin ortak olduğu bir şirket. Hepimiz biliyoruz ki şehitlikler Çanakkale için çok önemli. Şehitliklere arabayla bir şekilde gidiliyor. Ancak denizden gitmek ilk defa oluyor. Ancak orada bir iskele yok. Dolayısıyla şimdiye kadar deniz yoluyla bir sefer yapılamadı. Bizim bu seferlerimizle açıkta demirleyecek şekilde planlandı. Ama şehitliklerin ruhaniyetini hissedecek şekilde olacak. Hedefimizde abidenin altında bir iskele yapmak, oraya yanaşıp insanların gezi organizasyonunu bu şekilde planlamak var" dedi.
Konuşmaların ardından, Vali Erkal, AK Parti Grup Başkan Vekili Turan, Genel Müdür Uslu ve diğer davetliler, kurdele keserek geminin açılışını gerçekleştirdi. Ardından davetliler hep birlikte gemiye geçti. Çanakkale Boğazı’ndan açılan gemi, Kur’an-ı Kerim tilaveti eşliğinde Şehitler Abidesi’ne geldi. Burada okunan ezanın ardından hep birlikte iftar yapıldı. Şehitlik turu, okunan ilahiler eşliğinde geri dönülerek sona erdi.
Gestaş A.Ş. tarafından kiralanan gemi, yaz boyunca Çanakkale Boğazı’nda hizmet verecek. Ramazan ayı süresince iftar saatlerinde, iftar yemeği paketiyle düzenlenecek olan deniz turları, Ramazanın ardından günde iki kez yapılacak. Çanakkale İskelesi’nden kalkacak olan gemi, Kilitbahir kıyılarından, alan kılavuzları tarafından şehitlikler ile ilgili anlatımlar eşliğinde Şehitler Abidesine gidecek. Tur, karşı kıyıdan geri dönüş ile sonlanacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.