Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkale 1915 müzesini 15 milyon öğrenci ziyaret etti

Çanakkale Zaferinin 101. yıl etkinlikleri kapsamında Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale 1915 Gezici Savaş Malzemeleri Müzesi, her yaş grubundan kişilerin büyük ilgisini çekiyor.Türk Milletinin tarihin altın sayfalarına yazdığı...

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale Zaferinin 101. yıl etkinlikleri kapsamında Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale 1915 Gezici Savaş Malzemeleri Müzesi, her yaş grubundan kişilerin büyük ilgisini çekiyor.
Türk Milletinin tarihin altın sayfalarına yazdığı şanlı zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale 1915 Gezici Savaş Malzemeleri Müzesini gezmeye başlayan öğrenciler için, müze genel koordinatörü Cengiz Yürükaslan, müze ile ilgili olarak çeşitli bilgiler veriyor. Büyük bir ilgi ile takip edilen müzede sergilenen malzemeler içerisinde, Çanakkale Zaferini kazanan kahraman Mehmetçiklerimizin bugüne kadar pek bilinmeyen taştan yaptıkları taş düğmeler ile sahra hastanelerindeki ameliyatlar esnasında acı çekmemek için dişledikleri keçeler dikkat çekiyor.
Müze koordinatörü Cengiz Yürükaslan Çanakkale 1915 müzesinin beş yıldan beri hizmet ettiğini ve bugüne kadar 160 noktada yaklaşık 15 milyon öğrencinin ziyaret ettiğini söyledi. Yürükaslan, ”Çanakkale müzemiz Çanakkale kültürünü, Çanakkale’ye gidemeyen özellikle öğrencilere yönelik hazırlanan bir müzemizdir. 5 yıldan bu yana Türkiye’yi dolaşıyoruz. Bundaki amaç söylediğim gibi Çanakkale’yi görmeyen oralara gitme imkanı olmayan öncelikle öğrencilerimize Çanakkale’yi doğru anlatmak ve orada yaşananları bu malzemeler ile göstermekteyiz. Müzemizde aşağı yukarı bin 500’re yakın malzememiz var. Bunların hepsi yüzyılını doldurmuş çok önemli görsellerdir. Özellikle müze bünyesinde bir çok ziyaretçinin de ifade ettiği gibi çok az görülen Çanakkale’nin çok az bilinen ve fazla gündeme gelmemiş malzemeler mevcut. İşte taştan düğmeler, zehirli yıldızlar gibi, çarpışan mermiler gibi daha değişik materyallerden bin 500’e yakın malzeme, Çanakkale’yi anlatan 25 anlatım tablomuz ve her gittiğimiz ilde temsili ilin şehitliğini yapıyoruz. Müzemiz 5 yıldan beri Türkiye’de il, ilçe, belde ayırmaksızın belli bir trafik düzeninde dolaşıyor. Bugüne kadar 160 yer dolaştık. Salonu olan her yeri ziyaret ediyoruz. Özellikle öğrencilerimiz Milli Eğitim nezaretinde gelirler. Bugüne kadar aşağı yukarı 15 milyon öğrenci kitlesine müzeyi ulaştırdık” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.