Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Can Dündar Ve Erdem Gül Davasında Sabah Muhabirinin Darp Edilmesi

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandıkları duruşma öncesinde adliyede Sabah Gazetesi Muhabiri Dilek Yaman’ın darp edilmesini kınadıklarını belirterek, Can Dündar’ı desteklemeye gelen...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandıkları duruşma öncesinde adliyede Sabah Gazetesi Muhabiri Dilek Yaman’ın darp edilmesini kınadıklarını belirterek, Can Dündar’ı desteklemeye gelen kalabalık tarafından bazı basın mensuplarının da tartaklanmasının tam anlamıyla basın özgürlüğüne darbe olduğunu bildirdi.
Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı dava öncesinde Sabah Gazetesi’nin muhabirine yapılan saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Basın özgürlüğü deyip, basına saldırmak vandallıktır. Yüzlerce Anadolu Medya Temsilcisi saldırı ve tartaklamalara maruz kalan meslektaşlarının yanındadır. Can Dündar ve Erdem Gül’ün casusluk suçlamasıyla yargılandıkları duruşma öncesinde adliyede Sabah Gazetesi muhabiri Dilek Yaman’ın Cumhuriyet Yazarı Murat Sabuncu tarafından darp edilmesini kınıyoruz. Can Dündar’ı desteklemeye gelen kalabalık tarafından bazı basın mensuplarının da tartaklanması tam anlamıyla basın özgürlüğüne darbedir. İhaneti, gayrı milli tutumu basın özgürlüğü diye savunanların gerçek yüzleri ortaya çıkmaktadır. Bu şahısların basın özgürlüğü deyip basın mensuplarını tartaklamaları kabul edilebilir bir şey değildir. Gerçek niyetlerinin basın özgürlüğü olmadığı bu çirkin saldırılar neticesinde bir kez daha ortaya çıkmıştır. Hiçbir vesayet sistemi basına ve basın mensuplarına ayar veremez. Bu çirkin saldırıyı tüm basın mensuplarına yapılmış bir girişim olarak algılıyor ve yapanları kamuoyu önünde kınadığımızı belirtmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.