Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çamlıca Okulları öğrencileri somutlaştırarak öğreniyor

Çamlıca Okulları Malatya Kampüsü, uyguladığı yöntem ve tekniklerle eğitimde kaliteli ve verimli öğrenmeyi hedeflemeye devam ediyor.Eğitimde, Somutlaştırarak Öğrenme (Embodied Learning) yöntemi ile öğrenmeyi kalıcı ve keyifli hale getiren...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çamlıca Okulları öğrencileri somutlaştırarak öğreniyor

Çamlıca Okulları Malatya Kampüsü, uyguladığı yöntem ve tekniklerle eğitimde kaliteli ve verimli öğrenmeyi hedeflemeye devam ediyor.

Eğitimde, Somutlaştırarak Öğrenme (Embodied Learning) yöntemi ile öğrenmeyi kalıcı ve keyifli hale getiren uygulamalara bir örnek de Çamlıca Okulları 2/A sınıfı öğretmeni Canan Elçi ve öğrencilerinden geldi. “Paralarımız” konusunu öğrenen minikler, hafıza ve vücut kasları arasında bağlantıyı kullanarak alışveriş ortamı hazırladılar. Böylece edindikleri bilgileri uygulayarak kalıcı hale getirdiler.

Son dönemde eğitimde sağladığı başarı ve verim ile dikkat çeken Montessori çalışmaları hakkında bilgi veren Elçi, “Okulumuz, kuruluşundan bu yana geçen 3 yıl zarfında kullandığı yöntem ve materyallerle çağa uygun, öğrenci özelliklerine hitap eden ve eğlenceli bir eğitim ortamı sağlamayı hedefleri arasında tutmuştur. Öğrencilerin eğitim sürecinde vücut kaslarını kullanması öğrenmenin sağlanmasında büyük önem taşımaktadır. Edinilen bilgiler vücut kaslarının kullanıldığı ortamlarda ezberden çıkıp yaşanmış bilgiler haline dönüşür. Bu da öğrenmenin kalıcılığını artırır. Ayrıca bu tür uygulamalar sayesinde öğrencilerin sosyalleşme, ifade ve özgüven yetilerini desteklemekteyiz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.