Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cami Bahçesinde Toplanan Yardımlar Bu Kez ’Fındık’ İçin

Antalya’da bir sürücünün çarpıp kaçtığı kazada ağır şekilde yaralanan Fındık isimli sokak köpeğinin tedavisi için cami bahçesinde yardım toplandı. Emekli üç hayırseverin çabaları ile tedavi ettirilen Fındık, 3’üncü defa ameliyat...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da bir sürücünün çarpıp kaçtığı kazada ağır şekilde yaralanan Fındık isimli sokak köpeğinin tedavisi için cami bahçesinde yardım toplandı. Emekli üç hayırseverin çabaları ile tedavi ettirilen Fındık, 3’üncü defa ameliyat olacak.
Yaşadıkları mahallede besledikleri ve Fındık ismini verdikleri sokak köpeğinin bir aracın çarpması sonucu bacaklarının kırılıp mide zarının yırtılması üzerine harekete geçen üç emekli vatandaş, köpeği Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde iki kez ameliyat ettirdi. Ancak yaralarının iyileşmesi için iki ameliyata daha ihtiyacı olan Fındık’ın masraflarını emekli maaşlarıyla karşılayamayan vatandaşlar Ufuk Ergüç, Mehmet Doğan, Hayri Çomak, son çare olarak geçtiğimiz cuma günü namaz sonrası yardım topladı. Kırık bacağı sarılı olarak karton kutu içinde cami bahçesine getirilen ve 750 TL’ye ihtiyacı olan fındık için sadece 32 TL toplanabildi.
Emekli hayırseverler, bunun üzerine kalan masrafları ceplerinden karşılayarak üçüncü ameliyat için Burdur Veterinerlik Fakültesi’nin yolunu tuttu.
Köpeği sahiplenen Ufuk Ergüç, Fındık’ın yaşadıkları mahalleye 15 gün önce geldiğini, yemek verdiklerini belirterek, "Gece araba çarpmış kaçmış, mahallede iş yerinde oturuyorduk, önce barınağa götürdük, tedavi yapılamayacağını söylediler ve uyutmak istediler. Uyutulmasına gönlümüz razı gelmedi, araştırdık ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin bu operasyonu yapabileceğini öğrendik. Burdur’da 2 ameliyat yapıldı, şimdi 3’üncü ve 4’üncü ameliyatı yapılacak. Sol bacak, sağ kalça kemik ve bacak kırık, araç üzerinden geçince mide zarı yırtılmış, bunların tedavisi yapıldı" dedi.
En son mahalle esnafının talebi üzerine Cuma Namazında köpeği Osman Gazi Cami bahçesine götürüp yardım toplamaya çalıştıklarını söyleyen Ergüç "Burada sadece 32 TL toplayabildik. 330 TL ilaç masrafı, pamuk, bandaj için. 250 lira da 3’üncü ameliyat için verilecek. Biz de emekliyiz, yol masraflarını kendimiz karşılıyoruz ama gücümüz bir yere kadar" ifadelerini kaydetti.
Cami bahçesine karton kutu içinde getirilen Fındık için "Sokak köpeğidir. Araba çarptı, 2 tane ameliyatını Burdur Veterinerlik Fakültesi’nde yaptırdık. Üçüncü ameliyatı olacak. Toplam 750 TL’dir. Yardımlarınızı bekleriz Allah kabul etsin" yazılı afiş de hazırlayan yardımseverler vatandaşın ilgi odağı oldu ancak beklenen yardım toplanamadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.