Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalı süpürgesi satarak üç çocuğunu okutuyor

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki İsmail Yüceer, ormanlık alandan topladığı çalılarla yaptığı süpürgeleri satarak, üniversitede okuyan 3 çocuğunun eğitim giderlerini karşılıyor.Ovacık’a bağlı 94 Mahallesi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tunceli’nin Ovacık ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki İsmail Yüceer, ormanlık alandan topladığı çalılarla yaptığı süpürgeleri satarak, üniversitede okuyan 3 çocuğunun eğitim giderlerini karşılıyor.
Ovacık’a bağlı 94 Mahallesi’nde yaşayan evli ve üç çocuk babası İsmail Yüceer, ekmek parasını doğadan topladığı çalılardan kazanıyor. Sonbahar aylarında dağlık ve ormanlık alandan topladığı çalılarla, süpürge yapıp geçimini sağlayan Yüceer, hem aile bütçesine katkı sağlıyor hem de üniversite okuyan üç çocuğunun ihtiyaçlarını karşılıyor. Talebe göre elindeki çalılardan süpürge üreten Yüceer, süpürgelerin tanesini 10 liradan satıyor. Çalışma azmi ve ilerleyen yaşına rağmen enerjisi ile dikkat çeken Yüceer, elde ettiği paralarla 18 Mart, Fırat ve Erzincan Üniversitesi’nde eğitim-öğretim gören çocuklarına yardımcı oluyor.
Süpürge hazırlayabilmek için dağlık ve ormanlık alanlara gittiğini belirten Yüceer, yamaç ve derelerde bulunan çalıları topladığını söyledi. Topladığı çalıları eve getirmek için bağ haline getirip sırtında taşıdığını aktaran Yüceer, "Çalıları yola indiriyorum. Yolda araç denk gelirse de çalıları bindirip eve getiriyorum. Evde de çalıları bağlayıp süpürge haline getiriyorum. İlçede iş güç yok. Kimse kimseyi kolay kolay çalıştırmıyor. Ailem var, üç tane çocuğumda üniversitede. Çalıları bağlayıp, ahırda kullanmak üzere isteyenlere tekini 10 liradan satıyorum. Çocuklarımdan en büyüğü Çanakkale’de turizm fakültesinde okuyor. Ortanca çocuğum da bu sene üniversite gitti. Elazığ’da beden eğitimi öğretmenliği okuyor. Küçük çocuğumda Erzincan’da okuyor. Süpürgelerden aldığım parayı hem çocuklara gönderiyorum hem de ev ihtiyacını gideriyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.