Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çaldıran-Doğubayazıt karayolu ulaşıma açıldı

Doğubayazıt-Çaldıran karayolu, 5 ay aradan sonra yeniden trafiğe açıldı.Temmuz ayında Ağrı’nın Tendürek Dağı’nda devam eden operasyonlar nedeniyle Doğubayazıt-Çaldıran karayolu Tendürek Geçidi trafiğe kapatılmıştı. 5 ay boyunca...

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2016 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doğubayazıt-Çaldıran karayolu, 5 ay aradan sonra yeniden trafiğe açıldı.
Temmuz ayında Ağrı’nın Tendürek Dağı’nda devam eden operasyonlar nedeniyle Doğubayazıt-Çaldıran karayolu Tendürek Geçidi trafiğe kapatılmıştı. 5 ay boyunca havadan ve karadan yürütülen operasyonların ardından Doğubayazıt-Çaldıran karayolu yeniden trafiğe açıldı. Kapalı olan yol nedeniyle Doğubayazıt’tan Van’a gitmek için önceleri Ağrı-Patnos yolunu kullanmak zorunda kaldıklarını belirten sürücülerden Ahmet Doğan, “5 aydır yol kapalıydı. Ağrı-Patnos yolunu kullanarak Van’a gidiyorduk. Babam Van’da ameliyat oldu, gidip gelene kadar neler çekiyorduk” dedi.
Musa Özbay isimli sürücü ise, daha önce yolun kapalı olduğunu belirterek, “Ağrı üzerinden gidip geliyorduk, yolumuz baya uzamıştı. 5 ay aradan sonra yolun açılmış olması bizleri mutlu etti. Artık bu yolu kullanacağız” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.