Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çağlayan Suları Ve Doğası İle Etkileyen Şakçagözü Şelalesi Yok Oluyor

Bir dönem dizilerde yer alan ve görenlerin etkilendiği Sakçagözü Şelalesi, unutulmaya yüz tuttu. 4 farklı doğal mağara üzerinden çağlayan şelale, yeniden turizme kazandırılmayı bekliyor.Gaziantep’e yaklaşık 42 kilometre uzaklıktaki...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çağlayan Suları Ve Doğası İle Etkileyen Şakçagözü Şelalesi Yok Oluyor
Bir dönem dizilerde yer alan ve görenlerin etkilendiği Sakçagözü Şelalesi, unutulmaya yüz tuttu. 4 farklı doğal mağara üzerinden çağlayan şelale, yeniden turizme kazandırılmayı bekliyor.
Gaziantep’e yaklaşık 42 kilometre uzaklıktaki Sakçagözü Beldesi’nin 2 kilometre batısında bulunan Sakçagözü Şelalesi, çağlayan suyu ve doğa görüntüsü ile görenleri etkiliyor. Nurdağı ilçesine bağlı olan Sakçagözü Beldesi sınırlarında bulunan ve dağın zirvesindeki kaynak suları ile beslenen şelale, 4 farklı doğal mağara üzerinden akarak, Sakçagözü ovasıyla buluşuyor. Bir dönem dizi çekimlerinin gözde mekanları arasında da yer alan şelale, son dönemlerde ise unutulmaya yüz tuttu. Güzelliğiyle göz kamaştıran şelale, eski görkemli günlerine kavuşmayı bekliyor. Yaklaşık 71 metre yükseklikteki şelalenin çevresinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleme başlatılırken, çevre sakinleri ise çalışmaların tamamlanarak, bölgenin turizme kazandırılmasını istiyor. Zirvesinde ve eteğinde doğal seyir alanları da oluşan şelalenin bölgede benzerinin bulunmadığın belirten Metin Demir, “Böyle bir şelalenin mutlaka değerlendirilmesi gerekir. Bilenler, duyanlar geliyor. Pikniğini yapıyor gidiyor. Şelalenin zirvesine çıktığınızda çağlayan suyun sesi eşliğinde eşsiz manzarayı izleme imkanı buluyorsunuz. Mutlaka buraların dünya turizmine kazandırılması gerekiyor” diye konuştu.
Öte yandan, şelalenin bulunduğu Sakçagözü Beldesi’nin, paleolitik taş çağından bu yana Mezopotomya’da yaşayan hemen hemen bütün kavimlere beşiklik ettiği ve bu yüzden tarih turizmine en elverişli yerleşim yerlerinden biri olurken, belde sınırları içerisinde coba höyüğü ile dizilerin gözde konakları arasında yer alan tarihi Hurşit Ağa Konağı da bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.