Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Caddeler egzoz yerine parfüm koktu

Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla bir araya gelen yüzlerce bisikletli, otomobilsiz yaşama dikkat çekmek için Balıkesir’de pedal çevirdi. Bisikletlerini süsleyip, rengarenk kıyafetler giyen kadın bisiklet sürücüleri caddelere egzoz kokusu...

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2017 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2017 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Caddeler egzoz yerine parfüm koktu

Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla bir araya gelen yüzlerce bisikletli, otomobilsiz yaşama dikkat çekmek için Balıkesir’de pedal çevirdi. Bisikletlerini süsleyip, rengarenk kıyafetler giyen kadın bisiklet sürücüleri caddelere egzoz kokusu yerine parfüm kokusu bırakmak istediklerini söyledi.

Balıkesir’de yüzlerce kadın ve erkek otomobilsiz kentler gününe vurgu yapmak amacıyla pedal çevirdi. Bisikletlerini balonlarla ve çiçeklerle süsleyen kadın sürücülere, erkekler de destek oldu. Balıkesir Tren Gar’ı önünde toplanan kalabalık şehir içinde tur atarak Atatürk Anıtı’nda toplandı. Renkli görüntülerin yaşandığı bisiklet turu hakkında bilgi veren grup öncüsü Berna Karademir, "Bugün burada bu yıl 5.kez düzenlenen süslü kadınlar bisiklet turu için buradayız. Süslü kadınlar bisiklet turu İzmir’de Sema Gür’ün girişimleriyle bisiklete binen bir grup gönüllü kadınların desteği ile başlamıştır. 5 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik Türkiye’de ve diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların da dikkatini çekmiştir. Turumuz bu yıl yaklaşık 50 şehirde yine gönüllü kadınlar tarafından yapılıyor bunun için gururluyuz" dedi.

Bisikletlerin kent yaşamının bir parçası olduğuna dikkat çeken Karademir, "Bisiklet çevreyi kirletmeyen doğa dostu bir ulaşım aracıdır. Bisiklet yoğun kent trafiğine çözüm olabilir ve bir ulaşım aracı olarak algılanmalıdır. Eğer uygun bisiklet politikaları ve yolları olursa işe veya ulaşacağımız yere rahatlıkla gidebiliriz. Biz de dünyanın bir çok yerinde hem cinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Buna dikkat çekmek amacıyla süslendik ve bisikletlerimizle yollara çıktık. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapılan dünya otomobilsiz kentler günününe vurgu yapmak için buradayız. Balıkesir’de bisiklete binen kadınlar olarak motorlu taşıtların olmadığı yollarda bisiklete binmenin ne kadar keyifli olduğunu göstermek için buradayız. Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu diyoruz. Yollar sadece motorlu taşıtlara ait değildir. Yollarda bisikletlilere saygı istiyoruz. Motorlu araçların hiçe saydığı bir çok insanı bisiklet kazalarında kaybettik. Kendilerini rahmet ve saygıyla anıyoruz. Yollarda bisikletlerimizle çok ve görünür olursak motorlu araç sürücülerinin farkındalığının artacağını düşünüyoruz. Bisiklete saygı kadına saygı ve kadın bisikletliye saygı istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Atatürk Anıtı önünde pasta kesen grup toplu fotoğraf çekilerek dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.