Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BYEGM ve Yeşilay’dan ’Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi’

Basın Yayın Ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (byegm) İle Yeşilay Cemiyeti, İzmir’de 'yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi' Düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BYEGM ve Yeşilay’dan ’Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi’
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Yeşilay Cemiyeti, İzmir’de ’Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi’ düzenledi.
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Yeşilay Cemiyeti’nin geçtiğimiz günlerde imzaladığı protokol gereği, ’Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi’ düzenlendi. İzmir’de bir otelde düzenlenen eğitime, İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Muğla, Balıkesir ve Çanakkale’den gazeteciler, kamu kurum ve kuruluşu çalışanları ile Yeşilay Cemiyeti gönüllüleri katıldı.
Açılışta yaptığı konuşmada, medya mensuplarının alkol, madde, tütün ve teknoloji bağımlığını konu alan haberler konusunda duyarlılığını artırmayı hedeflediklerini söyleyen BYEGM İzmir İl Müdürü Deniz Dev, ilk olarak İzmir’de başladıkları programla, ülke genelinde 700 yerel ve ulusal basın mensubu, 400’e yakın kamu kurumu temsilcisi ve çok sayıda Yeşilay Cemiyeti gönüllüsüne ulaşmak istediklerini ifade etti.
Bağımlılık yaşının gittikçe düştüğünü vurgulayan Dev, “Bağımlılığın önlenmesinde eğitim, sağlık, güvenlik çalışanlarının yanı sıra medyaya büyük görev düşüyor. Yeşilay Cemiyeti ve BYEGM arasında yapılan protokol çerçevesinde, basın mensuplarının konuyla ilgili bilgi dağarcığını genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.
Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İzlem Vural da eğitime katılanlara, uyuşturucu kullananlara ilişkin tasvirlerin, bu kişilerin çevrelerine yönelik betimlemelerin ve uyuşturucunun metinde veriliş biçimleri konusunda açıklamalar yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.