Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir’den Kadınlar Hali açıklaması

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Hali’nin yıkımı ve taşınması ile ilgili açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2018 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2018 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Hali’nin yıkımı ve taşınması ile ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, Ortahisar ilçesinin Pazarkapı Mahallesi’nde bulunan Kadınlar Hali’nin yerel halk ile bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin hafızasında yer etmiş sembol alanlardan biri olduğu vurgulandı. Açıklamada “Bu önemli yapının Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde aynı bölgede, çağın şartlarına uygun şekilde yeniden yapılması için Trabzon Mimarlar Odası ile birlikte hazırlanan proje çalışmaları tamamlanmış olup, hazırlanan proje Trabzon Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından onaylanmıştır. Trabzon Mimarlar Odası ile birlikte hazırlanan ve TOKİ’ye sunulan projede Bodrum kat, zemin kat, 1. kat ve 2. kat şeklinde inşa edilecek olan yeni Kadınlar Halinin bordum katında 72 araçlık otopark ve depolar yer alacaktır. Zemin katta 68 dükkân ve depolar, birinci katta 51 dükkân, Trabzonlu kadınların ürettikleri ürünlerinin satışını rahatlıkla gerçekleştirebilecekleri açık satış yeri ve depolar, 2. katta esnaf lokantası ve teras yer almaktadır” bilgileri verildi.

Mevcut Kadınlar Hali’nin bugün iki şekilde hizmet verdiği kaydedilen açıklamada “Kadınlar Hali’ne ismini yeren Trabzonlu kadınlar, açık satış alanında ürettikleri ürünlerini satabilmekte, ayrıca dükkânlarda esnaflar satış yapmaktadır. Yeni Kadınlar Hali de aynı şekilde hizmet verecektir. En modern şekilde inşa edilmesi planlanan yeni Kadınlar Hali bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek, mevcut yapıda yaşanan sorunlar ortadan kaldırılmış olacaktır. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Kadınlar Halindeki açık satış alanında, bahçelerinde ürettikleri ürünlerin satışını yapıp aile bütçelerine katkı sağlayan Trabzonlu kadınların, inşaat süresi zarfında mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirleri almaya gayret göstermektedir. Diğer esnafımızın sorunlarının çözümü için de çalışmalar sürmektedir. Bina TOKİ marifetiyle gerçekleştirilene kadar zorunlu olarak beklenecek süre bilindiği gibi geçicidir” denildi.

Pazarkapı Kavşağı ile Reşadiye Kavşağı arasındaki Devlet Karayolu’nun yeniden düzenleme çalışmalarının sürdüğü belirtilen açıklamada “Bu alanda bulunan balıkhane ve manavlar, belediyemiz tarafından itfaiyenin karşısındaki alanda geçici olarak tesis edilmiş, burada Balıkhane ve manavların yanı sıra, Kadınlar Hali’nde satış yapan Trabzonlu kadınların konuşlanacağı satış alanı da hazırlanmıştır. Burada 17 balıkçı ve 5 manav faaliyette bulunurken, 50 adet köy ürünleri satışının yapılacağı tezgahlarda oluşturulmuştur. Yeni Kadınlar Hali’nin inşasının tamamlanmasının ardından Trabzonlu kadınlar yine Kadınlar Halindeki ‘modern’ açık satış alanında satışlarını gerçekleştirecektirler. Buradan anlaşılacağı üzere Kadınlar Hali’ne isim veren, tarlalarında ürettikleri ürünleri burada satarak gerek çocuklarını okutup topluma kazandıran, gerek ailelerinin geçimini sağlayan kadınlarımızın mağdur edilmemelerine çalışılmaktadır” ifadelerine yer verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.