Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükkalecikli vatandaşlardan isim değişikliğine tepki geldi

Afyonkarahisar merkeze bağlı Büyükkalecik Beldesi’nin isminin İçişleri Bakanlığı’nın kararı ile Kocatepe olarak değiştirilmesine beldede yaşayan vatandaşlar tepki göstererek, protesto gösterisinde bulundu.Belde meydanında toplanan vatandaşla,r...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2017 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2017 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükkalecikli vatandaşlardan isim değişikliğine tepki geldi

Afyonkarahisar merkeze bağlı Büyükkalecik Beldesi’nin isminin İçişleri Bakanlığı’nın kararı ile Kocatepe olarak değiştirilmesine beldede yaşayan vatandaşlar tepki göstererek, protesto gösterisinde bulundu.

Belde meydanında toplanan vatandaşla,r alınan isim değişikliği kararını taşıdıkları döviz ve pankartlar ile protesto ettiler. Belde halkı adına basın açıklaması yapan Abdullah Çelik, alınan kararın vatandaşlara sorulmadan uygulandığını ifade ederek, “Burada toplanmamızın amacı sesimizi duyurmak, Kocatepe bizim şanımızdır, Büyükkalecik ise namımızdır. Her yerde biz Kalecikli olarak tanınırız, Kalecik dediğimiz zaman kimse ’nerede burası’ diye sormaz, Kocatepe’nin Büyükkalecik de olduğunu bilmeyen yoktur. Şanımıza sahip çıkmak görevimiz olduğu gibi, atalarımızdan kalan tarihimizin ve namımızın da silinmesine asla müsaade etmeyiz. Toplanmamızdaki asıl mesele, halktan gizli olarak yürütülen, ta ki Resmi Gazetede yayınlanıp, her şey resmileştikten sonra halka sunulan isim değişikliğine tepkidir. Belediye Başkanı açıklamalarında ‘halka sorulduğunu’ iddia etmiştir. Ben burada kasaba halkına soruyorum böyle bir istişareden haberiniz oldu mu? Başkan bunu kimlere sormuştur veya kaç kişi buna onay vermiş belgelemesini istiyoruz. Herkesin bildiği üzere başkan, yapılacak yada yapılan hizmetleri sosyal medya üzerinden sürekli duyurarak halkın nabzını tutmaktadır peki soruyorum kendisine böylesine önemli bir konuda neden halkın nabzını tutmayı bırakın, aksine gizleme ihtiyacı duymuştur. Zannedilmesin ki biz Kocatepe’ye karşıyız. Biz tüm değerlerimize sahip çıkılmasından yanayız. Biz tarihimizin birisini yaşatırken diğerinin yok edilmesine karşıyız. Başkanın açıklamalarının Kocatepe’yi markalaştırmak adına atıldığını yapıldığını belirtmiştir. Bu markalaşma rivayetlere göre 700 yıla yakın bir geçmişi olan kasabanın ismini silmek midir? Bizler Büyükkalecikliler olarak yukarıda da bildirdiğimiz gibi topyekün tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkarak, başkanında bu konuda gerekli sağ duyuyu gösterip halk arasında ayrışımlara sebep olmadan konuyu en kestirme yoldan çözeceğine inancımız olduğunu bildiriyor gereğini yapmasını arz ederiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.