Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükelçi Eşleri Aksaray’da

Büyükelçilerin eşleri, Aksaray’a gelerek Taşpınar beldesindeki halı dokuma evinde kadınlarla birlikte halı dokudu.Büyükelçi eşlerinin Aksaray gezisine Ukrayna Büyükelçisi eşi Hiubos Korsunska, Kazakistan Büyükelçisi eşi Hadiza Niger,...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükelçi Eşleri Aksaray’da
Büyükelçilerin eşleri, Aksaray’a gelerek Taşpınar beldesindeki halı dokuma evinde kadınlarla birlikte halı dokudu.
Büyükelçi eşlerinin Aksaray gezisine Ukrayna Büyükelçisi eşi Hiubos Korsunska, Kazakistan Büyükelçisi eşi Hadiza Niger, Gürcistan Büyükelçisi eşi İrene Giviashvili, Romanya Büyükelçisi eşi Gabriela Onofrel, Macaristan Büyükelçisi eşi Dora Kiss Henezi, Litvanya Büyükelçisi eşi Imore Bruzgiene, Hollanda Büyükelçisi eşi Marie Jeanne Van Ry, Birleşmiş Milletler Büyükelçisi eşi Anita Malhotra, Japonya Büyükelçisi eşi Rieko Oka ve Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi eşi Lugie Kafkova katıldı.
Aksaray’ın merkeze bağlı Taşpınar beldesine giden büyükelçi eşleri, burada belediye tarafından halkın hizmetine açılan halı dokuma evini ziyaret etti. Halı evinde belde halkı ve belediye Başkanı Cihan Yüksel tarafından karşılanan büyükelçi eşlerine, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan eşlik etti. Halı dokuma evinde halı dokuyan kadınlarla sohbet eden büyükelçi eşleri, kadınlarla birlikte halı tezgahlarına oturarak halı dokudu.
Taşpınar Belediye Başkanı Cihan Yüksel, Turizm Haftasında Ukrayna Büyükelçisi eşinin Taşpınar beldesini ziyaret ettiğini belirterek, “Bizimle tekrar görüşerek yeniden kasabayı ve halı atölyesini ziyaret etmek istediler. Biz de bu talebi seve seve karşıladık. Şu an yine Ukrayna Büyükelçisi eşinin başkanlığında Avrupa’nın ve dünyanın çeşitli ülkelerinin büyükelçi eşleri şu an kasabamızda bulunuyor. Yine kasabamızın ve ülkemizin tanıtımı hususunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Atölyemizde büyükelçi eşlerimiz şu an halı dokuyor. Yöresel yemeklerimizin yapılışı, halı iplerinin boyanması, halılarımızın geçmiş tarihi hakkında bilgi verdik. Şu an çok mutlular” dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ise, Avrupa ülkelerinin büyükelçilerinin eşlerini misafir ettiklerini belirterek şöyle konuştu:
"11 bin yıllık kültür şehri Aksaray’ın turizm alanındaki değerlerini misafirlerimize anlatıyoruz. Daha önce Ukrayna Büyükelçimizin eşi Aksaray’ı ziyaret etmişti. Buradan etkilenmişler. Biz de tekrar davet ettik. Sevindirici geliştirme oldu ve şu an büyükelçi eşlerimiz ile birlikte Taşpınar’dayız. Bilindiği üzere Aksaray, kültürel yönden ve özellikle halı üretiminde önde olan illerimizden biri. Özellikle Aksaray’ın bu yönüne çok ilgi ve alaka gösterdiler. Biz de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak, valilik ve belediye olarak hep birlikte gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Buradaki amacımız, Aksaray’ın derin tarihi içerisinde çok ciddi değerlerinin olduğunu göstermek. Yemekleriyle, türküleriyle, el sanatlarıyla var olduğunu anlatabilmek.”
Aksaray’ı gezmeye gelen Kazakistan Büyükelçisi eşi Hadiza Niger ise, Aksaray’ın çok güzel olduğunu belirterek şunları söyledi: "Çok beğendik ve buraya gelince çok misafirperverlik gördük. Belediye başkanına teşekkür ediyoruz. Kadınlar çok iyi yemek yaptı. Herkes çok iyi. Halılar çok güzel. Taşpınar halılarının renk ve deseni çok güzel”
Gruba başkanlık yapan Ukrayna Büyükelçisi eşi Hiubos Korsunska da, “Burada gördüğümüz yıllardan beri geleneksel olarak gelen çalışmalar. Gerçekten çok etkilendik. Çünkü sanatınızı ve geleneklerinizi sürdürmeye çalışıyorsunuz. Özellikle Taşpınar Belediyesinin sayın başkanı buna çok büyük emek vermiş. Burada çalışan kadınlarda en güzelini yapmak için elden geleni yapıyor. Dolayısı ile teşekkür ediyoruz. Çok etkilendik, çok memnun kaldık” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.