Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükelçi Bass: “Müttefiklerimizi Desteklemeyi Sürdüreceğiz”

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ankara Büyükelçisi John Bass, Türkiye ve ABD’nin terörizme karşı savaşmak için bir arada çalıştığını ifade ederek, “Amerika Birleşik Devletleri, tüm bu çabalarda Türkiye’deki dostlarımızı...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 21:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükelçi Bass: “Müttefiklerimizi Desteklemeyi Sürdüreceğiz”
Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ankara Büyükelçisi John Bass, Türkiye ve ABD’nin terörizme karşı savaşmak için bir arada çalıştığını ifade ederek, “Amerika Birleşik Devletleri, tüm bu çabalarda Türkiye’deki dostlarımızı ve müttefiklerimizi desteklemeyi sürdürecektir” dedi.
Büyükelçi Bass, ABD Adana Konsolosluğu’nun düzenlediği 240. Bağımsızlık Günü resepsiyonu öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye ve ABD’nin terör saldırılarının kurbanı olduğunu ifade eden Bass, “İki ülke de terörizme karşı savaşmak için bir arada çalışıyor” dedi.
Bass, PYD’yi terör örgütü olarak görüp görmediği ve IŞİD’le ilgili soruyu şu şekilde cevapladı:
“Koalisyon ülkeleri olarak DAEŞ’e karşı İncirlik Üssü de dahil olmak üzere birçok yerden mücadelemiz sürüyor. Amacımız DAEŞ’i en kısa zamanda geriletmek ve yenmek. DAEŞ’e karşı başarı elde ediyoruz. DAEŞ, Irak’ta yüzde 50, Suriye’de yüzde 20 toprak kaybetti. Ve daha çok yapacak işimiz var. Dolayısıyla DAEŞ’e karşı savaşan grup ve grupları desteklemeye devam edeceğiz. Türk hükümetiyle de sıkı çalışmamızı sürdüreceğiz. Ama diğer taraftan Türkiye’nin hassasiyetlerini anlıyoruz. PKK’nın burada sivil insanları öldürdüğünü anlıyoruz. PKK’yı silahlarını bırakması, terörist aktivitelerini bırakması ve politik müzakerelere dönmesi için çağrı yapmaya devam ediyoruz. Daha önce Washington’daki meslektaşlarımızın da açıkça söylediği gibi PYD’yi bir terörist organizasyon olarak kabul etmiyor ABD. PKK’yı bir terörist organizasyon olarak kabul ediyor ve PKK’nın saldırılarını kınıyor. Ama buna karşın Türkiye’nin hassasiyetlerini anlıyoruz ve PKK’yı destekleyen organizasyonlara karşı hassasiyetlerini anlayışla karşılıyoruz.”
“SALDIRILAR DEMOKRASİLERİMİZİ KORUMA KARARLILIĞIMIZI GÜZLENDİRDİ”
Büyükelçi Bass, daha sonra resepsiyona katılan misafirleri eşi HollyHolzer Bass ve ABD Adana Konsolosu Linda Stuart Specht ile kapıda karşıladı. Çok sayıda konuğun katıldığı resepsiyonda ilk olarak Türk İstiklal Marşı ve ABD ulusal marşı okundu. Ardından ABD askerleri bayrak töreni gerçekleştirdi.
Burada da konuşan Baas, “Holly Hanim ve ben, sizlerle geçen yıl burada buluştuğumuzdan beri zor ve acı dolu bir yıl oldu. İki toplum olarak, teröristlerin neden olduğu acıyı ve kaybı yaşadık. Türkiye’de yaşanan kayıpları biz de hissediyoruz ve bu yıl acılar yaşayan herkese derin taziyelerimizi sunuyoruz. Başınız sağ olsun. Ne kadar acı olsa da, ülkelerimizde yaşanan saldırılar, yalnızca demokrasilerimizi koruma kararlılığımızı güçlendirdi. Hoşgörü ve barışın, nefret ve şiddete galip gelmesini sağlamalıyız. Ve demokratik toplumlarımızın temeli olan özgürlükleri korumak için çalışmalıyız. Amerika Birleşik Devletleri, tüm bu çabalarda Türkiye’deki dostlarımızı ve müttefiklerimizi desteklemeyi sürdürecektir. Gelecek yıl boyunca, sizlerle çalışmayı dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.