Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükçekmece’ye Aziz Sancar’ın Heykeli Dikilecek

Nobel ödüllü Profesör Aziz Sancar, Büyükçekmece Belediyesi tarafından adının verileceği Bilim Parkı Projesini inceledi. “Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Parkı”na Sancar’ın heykelinin de dikileceği öğrenildi.2015 Nobel Kimya ödülüne layık...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nobel ödüllü Profesör Aziz Sancar, Büyükçekmece Belediyesi tarafından adının verileceği Bilim Parkı Projesini inceledi. “Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Parkı”na Sancar’ın heykelinin de dikileceği öğrenildi.
2015 Nobel Kimya ödülüne layık görülen Prof. Dr. Aziz Sancar, Büyükçekmece Belediyesi tarafından adının verileceği “Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Parkı” Projesini yerinde inceledi.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün davetlisi olarak eşi Gwen Sancar ile birlikte parkın projesini inceleyen Sancar’a ilgi bir hayli yoğundu. Programa katılan vatandaşlar Sancar’ı görmek için birbirleriyle yarışırken, Sancar oluşturulan güvenlik koridorunda zorlukla yürüyebildi. Yaşanan izdiham nedeniyle programın gerçekleştiği alana alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde gelen Sancar’ın yakasında Atatürk ve Türk bayrağı rozetleri dikkat çekti.
SANCAR’IN HEYKELİ YAPILACAK
Programda konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Sancar’ın ödül aldıktan sonra Türkiye’deki ilk ziyaretini Anıtkabir’de yaptığını ve ödülünü de Anıtkabir’e teslim ettiğini hatırlattı. Başkan Akgün, "Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Parkı" ile ilgili bilgiler verirken, bu parka Aziz Sancar’ın bir heykelinin de yapılacağını kaydetti. Heykeli yapacak sanatçıyı ve heykelin maketini takdim eden başkan Akgün, Sancar’a bir de sürpriz yaptı. Başkan Akgün, Sancar’ın ilkokul 4’üncü sınıf karnesinin bir örneğini programa katılan vatandaşlara gösterdi.
“BU VATANI KADINLARIMIZA BORÇLUYUZ”
Adının bir bilim parkına verilmesinden onur duyduğunu belirten Sancar ise, kız çocukları ve kadınların eğitimine vurgu yaptı. Büyükçekmece Belediyesi ve halkına sonsuz şükranlarını sunduğunu belirten Sancar, “Son 3 haftadır Türkiye’deyim. Birçok yerde konuştum, bir çok üniversitede ders verdim. Çok ilgi gördüm, çok takdir gördüm. Duygularımı ifade etmek zor, çok duygulandım. Özellikle gençlerimizin heyecanı beni çok duygulandırdı. Çünkü onlar bizim geleceğimiz, umudumuz. 7’den 70’e kadar genç kızlarımız ve hanımlarımızın Türkiye’ye Atatürk’e bağlılığı beni çok duygulandırdı. Biz bu vatanı daha çok kızlarımıza ve kadınlarımıza borçluyuz. Çok sağolun, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
KARARIN ÖRNEĞİ TAKDİM EDİLDİ
Başkan Akgün konuşmaların ardından, “Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Parkı" projesinin belediye meclis kararının bir suretini Sancar’a takdim etti. Sancar, yine aynı coşku ve tezahüratlarla program alanından ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.