Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükçekmeceliler sokak hayvanlarını fotoğrafladı

Büyükçekmece Belediyesi 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında "Sokak Hayvanları ve Şehir" temalı fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı. 300’e yakın vatandaşın katıldığı fotoğraf yarışmasında down sendromlu genç tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükçekmece Belediyesi 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında "Sokak Hayvanları ve Şehir" temalı fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı. 300’e yakın vatandaşın katıldığı fotoğraf yarışmasında down sendromlu genç tarafından çekilen fotoğraf birinci oldu.
Büyükçekmece Belediyesi ile Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği işbirliğiyle gerçekleşen "Büyükçekmece’de Sokak Hayvanları ve Şehir" konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye giren birbirinden güzel fotoğrafların yer aldığı fotoğraf sergisinin açılış ve ödül töreni 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde yapıldı. 300‘e yakın vatandaşın katıldığı fotoğraf yarışmasında birincilik ödülü Down Sendromlu bir gencin oldu.
"Önemli olan sahipsiz hayvanlar üzerinde bir farkındalık oluşturmak"
Hayvanları Koruma Günü’nde Sokak Hayvanları temalı sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır, "Tabiatta doğal bir denge vardı, tüm canlılar dönüşüm halinde yaşarlar. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında bu sergiyi açmak istedik. Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün için, Büyükçekmece’de yaşayan her canlı, insan dışında, ağaçlar, ormanlar ve hayvanlar Büyükçekmece’nin bir paydaşıdır, parçasıdır düşüncesini benimsemiştir. Sahipli olan hayvanlar bir şekilde koruma altındadır. Önemli olan sahipsiz hayvanlar üzerinde bir farkındalık oluşturmak. Bunun için de böyle bir etkinlik düzenledik sivil toplum kuruluşları ile müşterek olarak. Bundan mutluluk duyuyoruz. Biz nebze olsun hayvanlar adına bir farkındalık oluşturmuş isek bunun mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Büyükçekme’de sanata büyük önem verildiğini söyleyen Fotoğraf Sanatçısı Hürriyet Akın, fotoğraf sergisine ilişkin bilgiler verdi. Akın, "Biz Büyükçekmece Sivil Toplum örgütleri olarak üç örgüt bir araya geldik. Sağlık Müdürlüğü önderliğinde bu sergiyi gerçekleştirdik. Bütün amacımız farkındalık yaratmaktı. Sokak hayvanlarına karşı insanların daha duyarlı olmasını sağlamaktı. Güzel bir çalışma oldu, emek verdik inşallah hedefine ulaşır. Büyükçekmece’de ilk olan bir sergiydi. Çok teknik bilgileri ortaya kıyarak seçim yapmadık. Fotoğrafların bir kısmı engelli arkadaşlarımızın. Daha çok görsel anlamda iyi ve güzel olanı seçmeye çalıştık. Yaklaşık 300’e yakın bir katılım oldu" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.