Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükçekmece’den Makedonya’ya kardeşlik okulu

Büyükçekmece ve Makedonya’nın Struga belediyeleri arasında oluşturulan kardeş şehir protokolü, imzalanan “Büyükçekmece’den-Struga’ya Eğitim Köprüsü” projesi ile taçlandırıldı. Bu proje ile Büyükçekmece Belediyesi, Struga...

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükçekmece ve Makedonya’nın Struga belediyeleri arasında oluşturulan kardeş şehir protokolü, imzalanan “Büyükçekmece’den-Struga’ya Eğitim Köprüsü” projesi ile taçlandırıldı. Bu proje ile Büyükçekmece Belediyesi, Struga şehrine kardeş şehir ilkokulu yaptıracak.
Makedonya’nın Struga Belediyesi ile kardeş şehir olan Büyükçekmece Belediyesi, “Büyükçekmece’den - Struga’ya Eğitim Köprüsü” projesinin imza töreni Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İmza törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Struga Belediye Başkanı Ziadin Sela, Büyükçekmece Belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda basın mensubu katıldı. “Büyükçekmece’den - Struga’ya Eğitim Köprüsü” proje ile Struga şehrine Büyükçekmece Belediyesi tarafından ‘Büyükçekmece- Struga Kardeş Şehir İlköğretim Okulu” yapılacak. İmzalanan protokol ile iki belediye arasındaki kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi ve vatandaşlarının kaynaşmasına katkı sağlaması hedefleniyor.
Belediye ve şehircilik ile alakalı dünyanın birçok yerinde çeşitli toplantılara katıldığını ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Belediyeciliğin toplum hayatında olduğu gibi dünyanın genel gidişatında da şehirlerin birbirlerine yaklaşmasının ne kadar önemli olduğunu gördüm. Demokrasinin var olduğu yerlerde devletleri yöneten hükümetlerin yapamadıklarını veya çok uzun sürede yapabildiklerini kardeş şehirler çok daha kolaylıkla yapıyor” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.