Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükçekmece’de balıkçılar ‘vira bismillah’ dedi

Büyükçekmece’de, balık sezonunun açılışı Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün de katıldığı törenle gerçekleşti. Hayırlı bir sezon dileyen Akgün, balıkçılarla beraber denize açıldı.Büyükçekmece’de, 2016-2017 balık sezonunun...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 20:42
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 20:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükçekmece’de, balık sezonunun açılışı Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün de katıldığı törenle gerçekleşti. Hayırlı bir sezon dileyen Akgün, balıkçılarla beraber denize açıldı.
Büyükçekmece’de, 2016-2017 balık sezonunun açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. Av yasağının son günüyle birlikte bütün hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar ‘vira bismillah’ dedi. Mimar Sinan Balıkçılar Barınağı’nda yapılan açılış törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de katıldı. Belediye Başkanı Akgün, balıkçılarla tek tek selamlaşıp hayırlı ve bereketli bir av sezonu diledi.
Törende bir konuşma yapan Akgün, “Vira bismillah diyeceğiz biraz sonra. Marmara Denizi’nin su kalitesi yükseliyor. Su kalitesi yükseldikçe de balık türü ve kalitesi artıyor. Size düşen görev şu: Bilimsellikten uzaklaşmayın. Avlanmaması gereken zamanlarda balık avlanmasını engellemeye çalışın. Allah balıkçılarımızın ağlarının dolu olmasını nasip eder, inşallah. Hemen şimdi vira bismillah diyelim ve sizleri uğurlayalım” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Akgün’ün konuşmasının ardından bereket duası yapıldı. Dua edilmesinin ardından denize açılan ilk balıkçı teknesini uğurlayan Akgün, daha sonra başka bir tekneye binip denize açıldı. Balıkçı kıyafeti giyen Akgün, denize atılmak üzere hazırlanan ağların bir ucundan tutarak balıkçılara yardım etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.