Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükçekmece Festivali’nde Türk Yemekleri Sergisi

17’nci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen “Türk Yemekleri Sergisi”nde birbirinden lezzetli yemekler yerli ve yabancı konukların beğenisine sunuldu.Bu yıl 17’ncisi düzenlenen ve Dünya Festivaller...

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2016 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2016 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
17’nci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen “Türk Yemekleri Sergisi”nde birbirinden lezzetli yemekler yerli ve yabancı konukların beğenisine sunuldu.
Bu yıl 17’ncisi düzenlenen ve Dünya Festivaller Birliği tarafından 4 kez “Dünyanın En İyi Festivali” ödülüne layık görülen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen “Türk Yemekleri Sergisi” festivale katılan yabancı vatandaşların ilgi odağı oldu. Festivale dünyanın dört bir yanından binin üzerindeki sanat elçisi katılırken, 500 Büyükçekmeceli kadının kendi imkanlarıyla hazırladığı yemeklerden oluşan sergi Dalyan Sanat Cafe’de katılımcıların beğenisine sunuldu. Sergiye Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Cheonan Belediye Başkan Yardımcısı Cheol- Mo Seo ve 39 ülkeden festivale gelen misafirler katıldı. Başkan Akgün, 39 ülkeden gelen sanat elçilerine sergiyi gezdirerek, Türk yemekleri hakkında bilgiler verdi. Türk yemeklerinden en çok ev baklavası, yaprak sarması, lahmacun ve çiğ köfte yabancı konuklardan ilgi gördü. Sergi sonunda ev hanımları için “Cooking Show” da düzenlendi. Sergiye katılan ev hanımları değişik lezzetler oluşturmanın püf noktalarını bu şovda dikkatle izledi.
“Festivalin amacı dünya gençliğini buluşturup, kendi ülkemizin kültürünü tanıtmak”
Büyükçekmece’de oturan ev hanımlarının Türkiye’nin doğusundan batısına birçok yörenin yemeklerini yaparak sergiye geldiklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmeceliler kendi yörelerinin yemeklerini pişiriyorlar, günlerce hazırlanıyorlar. Burada ‘Türk Yemekleri Sergisi’ adı altında 17 yıldan beri sergiliyorlar. Dünyanın dört bir yanından gelen genç kültür elçileri de en çok Türk yemeklerinin tanıtım gününü seviyor. Festival kapsamında Boğaz gezisi sonrası Anadolu Kavağı’nda onlara balık ekmek ikram ediyoruz. Geziyi ve Büyükçekmece’nin misafirperverliğini unutmuyorlar. 17’nci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin amacı bu dünya gençliğini buluşturup kendi ülkemizin kültürünün tanıtmak” dedi.
“Büyükçekmece ve Cheonan belediyeleri olarak iki kardeş belediyeyiz”
Güney Kore’den festivale gelen Cheonan Belediye Başkan Yardımcısı Cheol-Mo Seo ise, “Biz buraya geldik ve çok güzel yerler gezdik, çok güzel yemekler yedik. Bu festivalin organize edilmesinde büyük emeğe sahip olan Dr. Hasan Akgün’e teşekkür ediyorum. Büyükçekmece bu festival aracılığıyla bütün dünyada bilinen bir yer haline gelmiş olacak. Güney Kore ve Türkiye nasıl kardeş iki ülke ise bizde Büyükçekmece ve Cheonan belediyeleri olarak iki kardeş belediyeyiz. Her şey çok güzeldi ama deniz kenarında yediğimiz balık ekmek çok hoşuma gitti” diye konuştu.
Ukrayna’dan festivale katılan Svetlana Smilan, Türk yemeklerini sevdiğini dile getirerek, “Yemek sergisini gezdiğimde yemeklerin hepsi harika gözüküyordu. Festivale katıldığım için mutluyum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.