Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükçekmece Festivali 3. gününde sergilerle devam ediyor

Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından dört kez dünyanın en iyi festivali seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin 17’ incisi 3’üncü gününde de çeşitli sergilerle tüm hızıyla devam ediyor.15 Temmuz...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından dört kez dünyanın en iyi festivali seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin 17’ incisi 3’üncü gününde de çeşitli sergilerle tüm hızıyla devam ediyor.
15 Temmuz darbe girişimi ve Türkiye’de OHAL ilan edilmesinin ardından Büyükçekmece Belediyesi “Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali”ni iptal etmeyerek kültür ve sanat etkinliklerinin devam etmesine olanak sağladı. Festivalin 3’üncü gününde Kültürpark’ta düzenlenen “2.Uluslararası Büyükçekmece Kukla Festivali” kapsamında ’Tahtada Saklı’ adlı kukla sergisinin açılışı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün katılımıyla yapıldı. Başkan Akgün, sergiyi gezerek kukla yapımı hakkında bilgiler aldı. Ardından kukla festivaline katılanlara sertifika ve plaket takdiminde bulundu. Başkan Akgün ve beraberindeki heyet Kervansaray’daki Uluslararası El Sanatları Atölye Bayramı Sergisi’nin açılış kurdelesini kesti. Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıların eserlerinin sergilendiği Kervansaray vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
- “Her şeye rağmen 38 ülkeyi getirmek”
Türkiye’nin sıkıntılı bir dönemden geçmesine rağmen uluslararası ölçekte bir festivali gerçekleştirebilmenin önemine dikkat çeken Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “ Uluslararası boyuttaki bir festivale her şeye rağmen 38 ülkeyi getirmek, şu anda bizim Büyükçekmece Belediyesi olarak yapabileceğimiz en büyük hizmettir. Bazı itirazlara rağmen uluslararası bu festival, çok güzel bir açılışla başladı. 6 gün boyunca İstanbul halkını Büyükçekmece’ye davet ediyoruz ki burada dünyanın dört bir yanından Kore’den Batı ülkelerinden gelen insanları görsünler” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.