Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükçekmece Çocuk Şenliklerine Suriyeli Kızın Mektubu Damga Vurdu

Büyükçekmece Belediyesi’nin gerçekleştirdiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılan çocuklar doyasıya eğlendi. Çocuk şenliğinde 13 yaşındaki Suriyeli Zeynep Karbun’un mektubu duygu dolu anlar yaşattı.23 Nisan...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükçekmece Belediyesi’nin gerçekleştirdiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılan çocuklar doyasıya eğlendi. Çocuk şenliğinde 13 yaşındaki Suriyeli Zeynep Karbun’un mektubu duygu dolu anlar yaşattı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine farklı bir boyut kazandıran Büyükçekmece Belediyesi, 23 Nisan’ı Suriyeli çocuklarla birlikte kutladı. Atatürk Spor Kompleksinde düzenlenen çocuk şenliklerine Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra Büyükçekmeli ve Suriyeli çocuklar aileleriyle birlikte katıldı. Renkli görüntülere sahne olan şenliklerde Suriyeli çocukların ‘Bizde Çocuğuz, Vatanımızı İstiyoruz’ yazan siyah tişörtler giymesi dikkat çekti. Yaklaşık bin çocuğun katıldığı etkinliğin müziklerini engellilerden oluşan bando takımı yaptı. Şenlikler kapsamında çocuklar, mendil kapma, yumurta taşıma, halat çekme ve top taşıma gibi geleneksel oyunları oynayarak doyasıya eğlendi.
“BÜYÜKÇEKMECELİ ÇOCUKLARLA KUTLADIKLARI BU BAYRAMLAR, ÇOCUKLARIN HAFIZALARINA KAZINACAKTIR”
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına katılarak çocuklarla beraber doyasıya eğlendi. “Biz Türk Milleti olarak savaşı da barışı da biliriz” diyerek çocuk şenliğine katılan vatandaşlara seslenen Başkan Akgün, “Bizler savaşı da biliriz, barışı da biliriz. Ama biz barış dünyasını istiyoruz.  Bir avuç Suriye’yi Emperyalist güçler kendi çıkarları için parçaladılar. Masa başında hazırladıkları projeleri taşeronlarına uygulattılar. Bu çocuklar şimdi kendi köylerinde bayramlarını kutlaması gerekirken, burada Büyükçekmece’de bizim çocuklarımızla beraber kutlamaya çalışıyorlar. Şimdi bu çocuklar bunun ne demek olduğunu anlamazlar. Daha sonraları anlayacaklardır. Belki bu bayram sonrasında inşallah bu çocuklar sağ salim ülkelerine dönerler. Bu bayramlar bu çocukların hafızalarında kalacaktır” dedi.
SURİYELİ ZEYNEP’İN MEKTUBU DUYGULU ANLAR YAŞATTI
Çeşitli etkinliklerle çocukların doyasıya eğlendiği 23 Nisan Çocuk Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenliklerin açılış konuşmaları sırasında 13 yaşındaki Suriyeli Zeynep Karbun, daha önceden yazmış olduğu mektubunu okudu. Suriye’de ki iç savaş sırasında atılan bomba sonucu babasını kaybeden küçük Zeynep’in yazdıkları şenliğe katılanlara duygu dolu anlar yaşattı. Zaman zaman duygulanarak mektubunu bitiren Zeynep’i şenliklere katılan aileler uzun süre alkışladı. Mektubun bitirmesinin ardından küçük Zeynep’in yanına gelen Başkan Akgün, ona sarılarak teselli etti.
Tören sonrasında duygularını anlatan Zeynep Karbun, “Bizim orada Suriye’de 23 Nisan gibi çocuk bayramları yok. Bizim oralarda da bu tarz bayramların olmasını istiyorum. Babamı kaybettim ve mektubumda onu anlatmak istedim. Patlama oldu ve biz Suriye’den kaçtık. Patlamadan sonra annemi de kaybetmek istemedim” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.