Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükçekmece Belediyespor, dünya devi Schalke 04 ile işbirliği yapıyor

Alman Futbol Kulübü Schalke 04 ve Büyükçekmece Belediyespor Kulübü ’Kardeş Takım’ projesi ile alt yapılarını birlikte geliştirecek. Proje kapsamında Alman takımının alt yapı ekibi Büyükçekmece Belediyespor’a destek verecek ve yeni...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alman Futbol Kulübü Schalke 04 ve Büyükçekmece Belediyespor Kulübü ’Kardeş Takım’ projesi ile alt yapılarını birlikte geliştirecek. Proje kapsamında Alman takımının alt yapı ekibi Büyükçekmece Belediyespor’a destek verecek ve yeni sporcuların yetişmesinde katkı sağlayacak.
Almanya’nın Gelsenkirchen şehri ile kardeş şehir olan Büyükçekmece Belediyesi, Schalke 04 ile Büyükçekmece Belediyespor Kulübü’nün işbirliğini Dalyan Cafe’de düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı. Toplantıya, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Schalke 04 Onursal Başkanı Gerhard Rehberg, Schalke 04 Yönetim Kurulu Üyesi Joachım Dohm ve Büyükçekmece Belediyespor Başkanı Adem Çukur, Büyükçekmece Belediyespor Teknik Direktörü Ulvi Güveneroğlu ile çok sayıda basın mensubu katıldı. Toplantıda iki takım arasında alt yapı çalışmalarında işbirliği yapılacağı ve bu sayede Büyükçekmece Belediyespor Kulübü’nün dünya standartlarında futbolcular yetiştirilmesine katkı sağlanacağı konuşuldu. Soru cevap bölümünde ise Schalke 04 Onursal Başkanı Gerhard Rehberg 15 Temmuz askeri darbe girişimi hakkındaki bir soruya da cevap verdi.
"Schalke 04 Takımı’nın alt yapısından istifade ediyoruz"
Yeteri kadar maddi destek bulamadıklarını ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Buna rağmen çevremizdeki iş adamlarını ve çeşitli şekillerde bu tip faaliyetlere katkı sağlayacak vatandaşlarımızı da işin içerisine çekerek hem kültür hayatımızı zenginleştirmeye devam ediyoruz hem de gelecek anlamında çocuklarımıza çok büyük katkı sağlayacak olan spor hayatımızı zenginleştirmeye devam ediyoruz. Biz Schalke 04 Takımı’nın alt yapısından istifade ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Gerhard Rehberg’in ve onun ekibinin düşüncelerinden istifade edeceğiz. Büyükçekmece Belediyespor Futbol Kulübü’nü bu dönemden itibaren iki kişiye teslim ettik. Onların destekçisi de aynı zamanda Schalke 04 ekibidir" diye konuştu.
"Alman toplumunun bütünü askeri darbeye karşıdır"
25 yıl belediye başkanlığı yaptığını ifade eden FC Schalke 04 Spor Kulübü Onursal Başkanı Gerhard Rehberg 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili, "60 yıldır sosyal demokratların parti üyesiyim. Askerler kendi askeri alanlarında durup kendi işlerini yapmaları gerekiyor. Demokraside darbelerin yeri yok, bu bir felakettir. Askerlerin demokrasiye müdahalesini kınıyorum. Almanya’da Almanlar ve Türkler arasında iyi bir iletişim var. Alman toplumunun bütünü askeri darbeye karşıdır" dedi.
Toplantı sonunda, Schalke 04 Onursal Başkanı Gerhard Rehberg, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e bütün takım oyuncularının imzaladığı Schalke 04 formasını hediye etti. Akgün de Büyükçekmece Belediyespor Kulübü’nün formasını Rehberg’e takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.