Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükçekmece Belediyesi’nden “Ruhsat İptali” Haberleri İle İlgili Açıklama

Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Mimarsinan D-100 Karayolu üzerinde yapımı devam eden Büyükçekmece Devlet Hastanesi’nden dolayı çevredeki birçok esnafın ruhsatının iptal edildiği yönündeki haberlerin gerçeği...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Mimarsinan D-100 Karayolu üzerinde yapımı devam eden Büyükçekmece Devlet Hastanesi’nden dolayı çevredeki birçok esnafın ruhsatının iptal edildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
“Mimarsinan D- 100 Karayolu üzerinde yapımı devam eden Büyükçekmece Devlet Hastanesi’nden dolayı çevredeki birçok esnafın ruhsatı iptal edildi. Birçok esnafa tahliye için 3 gün süre verildi” haberi üzerine Büyükçekmece Belediyesi tarafından açıklama yapıldı.
Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Mimarsinan D- 100 Karayolu üzerinde yapımı devam eden Büyükçekmece Devlet Hastanesi çevresinde ruhsatlı işyerlerinin kapatılması ile ilgili olarak Büyükçekmece Belediyesi’ne Büyükşehir Belediyesi tarafından herhangi bir yazı gönderilmemiştir. Böyle bir yazı gönderilse bile, söz konusu yerde ruhsatını almış ve yasalara göre faaliyet gösteren herhangi bir işyerlerinin kapatılması mümkün değildir. Bu nedenle bir gazetemizde yer alan haberde iddia edildiği gibi, bölgedeki ruhsatlı işyerlerinin Büyükşehir Belediyesi Zabıtası tarafından kapatılması söz konusu olamaz. Ancak, ruhsatsız faaliyet gösteren, gayri sıhhi durumdaki müesseselere, ruhsat alabilecekleri, çevredeki sanayi sitelerine taşınmaları için 2016 yılı Eylül ayı sonuna kadar süre tanınmıştır. Bölgede ruhsatlıyken, ruhsatı iptal edilmiş ve kapatılma kararı alınmış bir işyeri mevcut değildir. Ruhsatlıyken ruhsatının iptal edildiğini iddia eden ve kapatılacağı uyarısı aldığını belirten esnafımızın belgelerle birlikte Büyükçekmece Belediyesi’ne başvurması rica olunur.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.