Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükçekmece Belediyesi’nden 23 Nisan’da ’Çocuk Gelinlere Hayır’ Sergisi

Büyükçekmece Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda anlamlı bir etkinliğe imza atarak ‘Çocuk Gelinlere Hayır’ isimli resim sergisini vatandaşların beğenisine sundu.Büyükçekmece Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 09:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 09:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükçekmece Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda anlamlı bir etkinliğe imza atarak ‘Çocuk Gelinlere Hayır’ isimli resim sergisini vatandaşların beğenisine sundu.
Büyükçekmece Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde bulunan İbrahim Çallı Sanat Galerisinde ‘Çocuk Gelinlere Hayır’ isimli resim sergisi açarak anlamlı bir etkinliğe imza attı. Ünlü Ressam Erhan Şanal’ın organize ettiği sergide yurt içinden ve yurt dışından birçok akademisyenin yapmış olduğu resimler vatandaşların beğenisine sunuldu. İlkokul önlüklerinin, kırmızı ayakkabılarının ve oyuncak bebeklerin ellerinde bulunduran kız çocuklarının resimler, 23 Nisan günü vatandaşlar üzerinde farkındalık oluşturmayı hedefliyor.
Çocuk gelinlerin önüne geçmek için oluşturulan sergiyi Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ziyaret etti. Sergide Ressam Erhan Şanal ile düşüncelerini paylaşan Başkan Akgün, ressamları tebrik ederek başarılar diledi.
“BU SANAT GALERİSİ DAHA ÖNCE BÖYLE BİR SERGİYE SAHNE OLMADI”
Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde bulunan İbrahim Çallı Sanat Galerisinde her hafta farklı dallarda sergiler düzenleniyor. 23 Nisan günü farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen sergiye katılarak düşüncelerini aktaran Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bu sanat galerisinde her hafta farklı dallarda bir sergi düzenleniyor. Ben 34 yıldan bu yana burada görev yapıyor, açıldığı günden bu yana İbrahim Çallı Sanat Galerisi böyle bir sergiye sahne olmadı. Çok düşündürücü, hüzünlü ama tam Türkiye’ye uygun bir sergi hazırlandı. Sevgili Ressam arkadaşım Erhan Şanal, birbirlerini tanımayan bir grup ekiple yola çıkarak ‘Çocuk Gelinlere Hayır’ mesajını ortak olarak vermişler. ‘Çocuk Gelinlere Hayır’ mesajından ne anlıyorsan, fırçanı eline al tuvalin karşısına geç ve resmini yap diyerek başladı” dedi.
“BU TABLOLARIN HER BİRİSİNİN ÜZERİNDE SAATLERCE DÜŞÜNÜLMELİDİR”
Bu tabloların her birinin farklı anlamları olduğunu söyleyen Başkan Akgün, “Bana göre bu tabloların her birinin ayrı bir anlamı var. Bence bu tabloların hepsinin üzerinde saatlerce düşünülmesi gerekiyor. Bu sergiyi hazırlanan Erhan Şanal arkadaşımla ekibini kutluyorum. Bu resimlerin birkaç tanesine göz attığımız zaman gelin olmuş ama hala elinde bebek var olan bir resim karşımıza çıkıyor. Bu fotoğraflarda gelinin ayakkabılarına bakar mısınız? Burası ilk defa böyle bir sergiye sahne oldu. Onun için herkesi Büyükçekmece İbrahim Çallı Sanat Galerisine gelmeye ve Çocuk Gelinlere Hayır sergisini görmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.