Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Büyük Oyun İlk Darbe” tiyatrosunun galası yapıldı

Esenyurt Belediyesi’nin prodüksiyon çalışmaları sonucu gerçekleştirilen “Büyük Oyun İlk Darbe” tiyatrosunun galasında konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Gerekirse tankların altına parça parça oluruz, yatarız...

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2016 22:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2016 22:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Esenyurt Belediyesi’nin prodüksiyon çalışmaları sonucu gerçekleştirilen “Büyük Oyun İlk Darbe” tiyatrosunun galasında konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Gerekirse tankların altına parça parça oluruz, yatarız ama vatanımızı bu hainlere asla ve asla teslim etmeyiz” dedi.
Esenyurt Belediyesi’nin prodüksiyon çalışmaları sonucu büyük emeklerle ortaya çıkarılan “Büyük Oyun İlk Darbe” tiyatrosunun galası Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirildi. Galaya, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, sivil toplum kuruluşu ve parti temsilcileri ile çok sayıda sanatsever katıldı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sahnelenmesiyle önemli mesajlar da içeren tiyatroya, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Yönetmenliğini Kenan Korkmaz’ın yaptığı ve Yusuf Akçay’ın yazdığı “Büyük Oyun İlk darbe” tiyatrosunun gösterildiği salon tıklım tıklım dolarken birçok sanatçı da oyunu ön sıralardan heyecanla izledi.
Sanatseverlerle buluşan “Büyük Oyun İlk darbe” tiyatrosuyla modern Türkiye tarihinin ilk siyasi darbesi olarak bilinen Sultan Aziz’in tahttan indirilme süreci ve şüpheli ölümünü kapsayan Osmanlı’nın çalkantılı dönemi tiyatro perdesine taşındı. 80 dakikalık oyun sanatseverlerin beğenisini kazanırken sahne tasarımı ve kostümler izleyicilerden tam not aldı.
“Gerekirse tankların altına parça parça oluruz yatarız”
Galaya katılan herkese teşekkür eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Küresel İngiliz, Yahudi ittifakının 50 yıldır ülkemizde oynadığı bu büyük oyunu her fırsatta deşifre etmek ve bu sayede toplumsal bilincimizi canlı tutmak zorundayız. Taşeron örgütler ve piyonlar marifetiyle vatanımıza yönelen bu alçak saldırıları emin olun ancak böyle şanlı bir şuur ve duruşla ortadan kaldırabiliriz. Gerekirse tankların altına parça parça oluruz yatarız ama vatanımızı saygıdeğer Cumhurbaşkanımızı bu hainlere asla ve asla teslim etmeyiz” dedi.
“Okuma provaları başladığı dönem 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı”
Oyunun yönetmenliğini yapan ve çok çalışarak bu tiyatroyu ortaya çıkarttıklarını ifade eden Kenan Korkmaz, “Sultan Aziz’i konu aldık çünkü modern manada ilk darbedir. Bir taraftar kitlesi toplayabilen, hiyerarşik bir yapıya sahip ve en önemlisi başarıya ulaşılmış bir darbe. Cast çalışmaları ve okuma provaları başladığı dönem 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı. O zaman öyle olmalıydı ki proje bir taraftan durdurulmalıydı şu yüzden, metin üzerinde revize edilmesi gerekirdi çünkü bu güne bir mesajı olması gerekirdi. Yaşanmış sıcak bir şey vardı, o yüzden 15 günlük bir duraklama metin üzerinde çalışma süreci başladı” diye konuştu.
“Tiyatroda karmakarışık duygular yaşadım”
Tiyatroda oynayan 11 yaşındaki Melike Zeynep Atış, “Tiyatroda karmakarışık duygular yaşadım, çünkü babamın öldürülüşünü görüyorum. Bir çocuk için büyük bir şey görüyorum ama kimseye bir şey söyleyemiyorum. Bende Nazime Sultan olmaya çalıştım. Rolümün içine girdikçe düşündüm kendisinin neler hissedebileceğini” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.