Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın bu köyleri huzurevine döndü

Bursa’nın dağ ilçelerine bağlı köyler göçle hayalet köye döndü. Köylerde 60 yaşın altında çok az kişi yaşıyor. Yaşlıların da ölmesiyle 10 yıl sonra bu köylerde insan kalmayacak.Gençlerin şehre göç etmesi sebebiyle dağ köyleri...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2017 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2017 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın bu köyleri huzurevine döndü

Bursa’nın dağ ilçelerine bağlı köyler göçle hayalet köye döndü. Köylerde 60 yaşın altında çok az kişi yaşıyor. Yaşlıların da ölmesiyle 10 yıl sonra bu köylerde insan kalmayacak.

Gençlerin şehre göç etmesi sebebiyle dağ köyleri terk edilmiş köylere döndü. Bir zamanlar cıvıl cıvıl olan köyler yaşlılara kaldı. Çoğu köyde 60 yaşın üzerinde 3-5 kişi yaşıyor. Bu ihtiyarlar da ölünce onlarca köy bomboş kalacak. Her şeye rağmen köylerini terk etmeyen yaşlılar, sessizliğe bürünen köyleri beklemeye devam ediyor. Çoğu köyde 60 yaşının altında kimse yaşamıyor. Binlerce dönüm arazi ekip biçilmiyor.

Harmancık ilçesinin Çakmak ve Çamoğlu köylerinde insanlar köyleri terk ettiği için evler harabeye dönmüş vaziyette. Terk edilmiş köylerdeki evlere ise hırsızlar dadandı, köylerde kimsenin olmadığını öğrenen hırsızlar, boş evlerin kapılarını çalıp götürüyor.

Çakmak köyü sakini Halit Çapkın, "Eskiden köyümüzde bin kişi yaşardı. Şimdi 50-60 kişi kaldı. Bunların da hepsi yaşlı. Bizler de ölünce köyümüzde kimseler kalmayacak. Okullar kapandı. Evler terk edilmiş durumda. Boş evlerin kapılarını hırsızlar çalıp götürüyor" dedi.

Çamoğlu köyü sakinleri ise, "Köyümüzde 8-10 yıl öncesine kadar genç doluydu. Gençlerin hepsi şehre göç etti. Köyde şu an 60 yaşın üzerinde 15-20 ihtiyar kaldı. 10 yıl sonra bu köyde kimse kalmaz. İhtiyarlar da ölünce köyümüzde kimse kalmayacak. Tarlalar ekilip biçilmiyor. Bu sebeple tarlalar ormana döndü" şeklinde konuştu

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.