Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursalı hacı adayları dualarla uğurlandı

BURSA (İHA) – Bursa’dan, Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtasıyla mukaddes topraklara gidecek ilk kafile dualarla uğurlandı.Hac farizasını yerine getirecek ilk kafile Bursa’dan yola çıktı. Merkez Osmangazi ilçesinde Doğanbey Otoparkı’ndaki...

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2016 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2016 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BURSA (İHA) – Bursa’dan, Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtasıyla mukaddes topraklara gidecek ilk kafile dualarla uğurlandı.
Hac farizasını yerine getirecek ilk kafile Bursa’dan yola çıktı. Merkez Osmangazi ilçesinde Doğanbey Otoparkı’ndaki uğurlama törenine hacı adaylarının yakınları da katıldı. Sevinç ve hüznün hakim olduğu uğurlamada Mevlid-i Şerif okundu. Hacı adaylarından 9 kafile Yenişehir Havalimanından, diğer kafileler ise İstanbul’dan kutsal topraklara gitti.
Diyanet vasıtasıyla bin 391, acenteler aracılığıyla ise 909 kişinin bu yıl Bursa’dan hacca gideceği belirtildi. Bu yıl yeni kayıt yaptıran hacı adayı sayısının 28 bin, hac için yıllardır bekleyen kişi sayısının ise 74 bin olduğu açıklandı. Türkiye genelinde ise 1 milyon 800 bin kişinin hacca gitmek için sıra beklediği kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.