Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bursalı eski bir radyo tamircisinin koleksiyonu”

Nilüfer Belediyesi ve Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Nilüfer Belediyesi Halkevi Sergi Salonu’nda radyo sergisi açıldı. “Bursalı eski bir radyo tamircisinin koleksiyonu” isimli sergi, 29 Ekim 2019 gününe kadar ziyarete açık olacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2019 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2019 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Bursalı eski bir radyo tamircisinin koleksiyonu”

Nilüfer Belediyesi Mübadele Evi’nin “Bursalı eski bir radyo tamircisinin koleksiyonu” isimli sergisi, Halkevi Hizmet Binası Sergi Salonu’nda izlenime sunuldu.  Nilüfer Belediyesi’nin Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile birlikte 2016 yılında Görükle’de açtığı Mübadele Evi’nin kuruluşunda ve Mübadele Evi koleksiyonunun oluşturulmasında da büyük katkıları olan Bayram Akıncı’ya ait radyo koleksiyonu, açılışa katılanları geçmişe götürdü.

Birbirinden farklı modelleri ile son yarım asır içinde değişen radyo teknolojisini gözler önüne seren 44 parçalık radyo ve pikaplardan oluşan serginin açılışını Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Feridun Uyruk ve Lozan Mübadilleri Dernek Başkanı Ali Korkut gerçekleştirdi.

Sergiyi gezenler arasında çok sayıda dernek üyesi ve Akıncı’nın eski radyo ustası arkadaşları da vardı. Açılışta konuşan Bayram Akıncı, “Yıllardır mübadeleye dair materyallerin ve günlük yaşamda kullandığımız birçok eski eşyanın koleksiyonunu yapıyorum. Koleksiyonlarım arasında en özel eşyalar arasında yer alan radyolar, hem benim artık bitme noktasına gelen mesleğimi hatırlatması hem de değişen teknolojinin ve tüketim kültürünün yansıması olarak oldukça anlamlı. Nilüfer Belediyesi’ne tarihe verdiği değer nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Kim bilir, buradaki radyolar ve Bursa Elektronikçiler Odası’nın Nilüfer Belediyesi’ne bağışladığı eski radyolar bir gün kalıcı bir sergi ve hatta bir müze ile insanların izlenimine sunularak geleceğe taşınır” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.