Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’dan Suriye’ye yardım konvoyu

Suriyeli mazlumlara destek olmak maksadıyla İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde hazırlanan 11 yardım TIR’ı daha Bursa’dan dualarla yola çıktı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Alinur Aktaş, ihtiyaç sahiplerine yardım gönderilmesinin...

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2018 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2018 21:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’dan Suriye’ye yardım konvoyu

Suriyeli mazlumlara destek olmak maksadıyla İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde hazırlanan 11 yardım TIR’ı daha Bursa’dan dualarla yola çıktı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Alinur Aktaş, ihtiyaç sahiplerine yardım gönderilmesinin çok hayırlı ve anlamlı olduğunu söyledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde hazırlanan 11 yardım tırı, İHH İnsani Yardım Vakfı Bursa Şubesi Afet Yönetim Merkezi önünde gerçekleştirilen uğurlamanın ardından dualarla yola çıktı. Programa katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Alinur Aktaş, ihtiyaç sahiplerine yardım gönderilmesinin çok hayırlı bir iş olduğunu belirterek, “Ben de bu hayırlı işe şahitlik etmek istedim. Emeği geçen, katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah birinizi bin etsin” dedi.

Suriye’ye 2009 yılında gittiğini söyleyen Başkan Aktaş, o dönemden sonra bölgede yaşananlardan dolayı Suriye’de taş üstünde taş kalmadığını ve özellikle Halep’in durumdan çok etkilendiğini hatırlatarak, “İnancımız gereği olan olmayana verecek. İHH, özellikle Müslüman coğrafyalarda, dünyadaki mazlum coğrafyalarda, çok hayırlı hizmetlere el atan bir kuruluş” diyerek, İHH ile Pakistan’a gittiğini, orada yapılan yetimhaneleri gördüğünü ve bu çalışmalardan çok etkilendiğini anlattı.

Başkan Aktaş, İHH’nın çok hayırlı hizmetlere imza attığını belirterek, “Belki burada biz olayın çok farkına varmıyoruz ama olayı yerinde gördüğünüz zaman çok daha iyi anlıyorsunuz. Gerçekten o manzarayı gördüğünüzde kendinizi çok daha fazla zorlarsınız. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ve gerçek mazlumlara İHH’nın ulaştığını gözlerimle gördüm” şeklinde konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile İHH Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaplan da çalışmalarının yüzleri güldürmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Konuşmaların ardından yapılan dua ile tırlar yola çıktı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.