Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’dan Paris’e uzanan bir başarının öyküsü

Fransa’da görev yapan Bursalı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Serdar Dalkılıç, başarı öyküsünü anlattı. Bilgisi, duruşu ve saygınlığıyla Fransa’da başarılı bir doktor olan Serdar Dalkılıç, gelecek planlarını ve anılarını paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2017 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2017 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’dan Paris’e uzanan bir başarının öyküsü

Fransa’da görev yapan Bursalı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Serdar Dalkılıç, başarı öyküsünü anlattı. Bilgisi, duruşu ve saygınlığıyla Fransa’da başarılı bir doktor olan Serdar Dalkılıç, gelecek planlarını ve anılarını paylaştı.

Yaklaşık 20 yıldır Longjumeau Hastanesinde görev yapan Serdar Dalkılıç, İHA’yı ağırladı ve yeni projelerini paylaştı. Gelecek planlarından bahseden Dalkılıç, "Longjumeau Hastanesinde Kadın Hastalıkları, Doğum, Pediyatri ve Ortojeni kliniklerinin başkanlığına seçildim. Aynı zamanda 6 yıl evvel hastanenin üç doktor müdürlerinden biri olarak seçildim. Üç yıl evvel yaklaşık 9-10 kilometre ötedeki Juvisy Hastanesinde aynı kliniklerin başına geçtim. 15 gün önce ise bu kez batımızdaki Orsay Hastanesinin de Kadın Hastalıkları, Doğum ve Pediyatri kliniklerinin başına geçtim. Amacımız 2024 yılında Saclay denilen bölgede Fransa’nın en iddialı hastanelerinden birini kurmak. Projeyi hazırladık, finansmanını da sağladık. Sağlık Bakanlığına yaklaşık 200 milyon euro maliyeti. Şu anda bu proje üzerinde çalışıyorum. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Pediyatri kliniklerinin tasarımını yapıyoruz. İşletmeyi ayarlıyoruz. Bu hastane çok önemli. Çünkü Saclay dediğimiz bölge Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Silikon Vadisine rakip olma iddiasında. Fransa’nın bütün büyük okulları burada toplandı. Fen-teknoloji ve araştırma odaklı Ecole Polytechnique gibi, en büyük mühendislik okulları, Atom Araştırma Enstitüsü, Türkiye’deki Tübitak’ın muadili olan CNRS ve şu anda orada henüz bir hastane yok. Sıfırdan bir hastane kuracağız. Öyle deniyor ki dünyada şu anda araştırmacıların en fazla olduğu bölge, Saclay bölgesi olacak. Saclay’ın ABD, Çin ve Avrupa’ya göre en fazla gelişen bölge olması bekleniyor. Şu anda bulunduğumuz hastaneye yaklaşık 10-15 kilometre ötede olan bir yerden bahsediyoruz" dedi.

Doktor Dalkılıç, aynı zamanda Avrupa Doktorlar Federasyonu’nda Fransa’yı temsil ediyor. Yaklaşık dört sene önce düzenlenen genel kurulda federasyonun başkan yardımcılığına seçilen Dalkılıç, bu sayede Avrupa’da ve değişik ülkelerde değişik şehirlerde bulunuyor. Bir yönetici bakışıyla gittiği ülkelerdeki Kadın-Doğum ve Pediyatri kliniklerini ziyaret eden Dalkılıç, fikir sahibi oluyor. Deneyimlerini ve gözlemlerini Saclay’de kurulacak hastanede hayata geçirmeye kararlı olan Dalkılıç, "Bu ziyaretlerimden edindiğim tecrübelerle Saclay’deki hastanenin hem modern hem de daha insancıl bir klinik yapılmasına ön ayak olmaya çalışıyorum. Şu anda bulunduğumuz Essonne (91) bölgesinde en hızlı gelişen servis olduğumuzu söyleyebilirim. Üç hastanedeki değişik kliniklerde başarılı olan tek klinikler bizim kliniklerimiz. Diğer branşlar, cerrahi branşlar olsun, geriyatri olsun, maddi açıdan kan kaybı yaşıyor diyebiliriz" ifadelerini kaydetti.

"Türk kimliğim, gurur kaynağım"

Bursa Uludağ Tıp Fakültesi mezunu olan Doktor Serdar Dalkılıç, yurt dışında başarıya ulaşmış bir Türk doktor ve mütevaziliğini koruyor. Daima "Daha fazla ne yapabilirim?" diye düşündüğünü belirten Dalkılıç, "Yirmi seneden beri Fransa’da çalışıyorum, hiçbir zaman Türk kimliğimi silmeye çalışarak çalışmadım. Her zaman ön plana koydum, ne ismimi ne soy ismimi değiştirdim. Yabancı diplomalı bir doktor olarak şu anda bulunduğum mevki benim için kişisel bir gurur kaynağı. Çocuklarımdan biri de baba mesleğini seçti. Şu anda tıp fakültesi 5’inci sınıfta, bu beni mutlu ediyor. Diğer çocuğum da mühendislik okuyor" dedi.

Hastalarından çeşitli hediyeler alan Dalkılıç, "Hastalar istemesek de hediye getiriyorlar. Türk hastalarımızdan Türk kahvesi, kahve takımları, lokumlar geliyor. İsmim ve soy ismimle dokumalı bir minyatür halı. Bu hediyeler genelde doğum sonrası geliyor. Ama şu gördüğünüz Afrika hatırası hediyesinin bende ayrı bir yeri var" ifadelerini kaydetti.

Meslek hayatında sayısız anı biriktiğini belirten Dalkılıç en ilginç olanını paylaştı. Dalkılıç, "Bu hediye Afrika sanatından bir örnek. Afrika kökenli eski bir hastamdan geldi. Bundan yaklaşık 22 sene önce ortojeni servisinde konsültasyon yapıyordum. Henüz daha uzmanlık öğrencisiydim. Bir hanım geldi, hamile olduğunu fakat çocuğu aldırmak istediğini söyledi. Çocuğun babası Amerikalıydı, ülkesine geri döndüğü için aldırmak istiyordu. Ama aynı zamanda da ağlıyordu. ’Bakın hanımefendi, kararınızda acele etmenize gerek yok, bir konuşalım, bir düşünelim, üç-beş gün sonra tekrar gelin ben her zaman sizin için buradayım’ dedim. Bu hasta bir hafta sonra tekrar geldi, konuştuk ve çocuğu aldırmadı. Gebelik dönemini bizzat takip ettim, doğumunu da ben yaptırdım. Yirmi yıl sonra bu kadın tekrar çıkıp geldi oğluyla birlikte. Maşallah, oğlu 1.90 boyunda. Amerika’da yaşamışlar, New York’ta. Kadın çocuğuna neler olduğunu, nasıl dünyaya geldiğini anlatmış. ’Ben aslında bu gebeliğe devam etmeyecektim ama Fransa’da Doktor Dalkılıç diye biri var, o beni ikna etti ve sen onun sayesinde doğdun’ demiş. Çocuk yıllardan beri benimle tanışmak istiyormuş ve bundan yaklaşık iki ay önce geldiler. Anne-oğul bana sarıldılar ve hakikaten ben de çok duygulandım. ’Afrika sanatı bizim için çok önemlidir, size bu hediyeyi hatıra olarak getirdik’ dediler. Tabi ki bu hikaye kadınlar gebeliği sonlandırmasın anlamına gelmiyor, ben daima kadınların kürtaj hakkını savundum, bu konuda demeçler de verdim, kadınların bu konuda sonuna kadar yanındayım ama her hastayı da kürtaja yollamak yerine dinlemek lazım diye düşünüyorum. Sorun nerede, gerçekten kürtaj olmayı istiyor mu, buna ihtiyacı var mı? Bunu anlamak için hastalara zaman ayırmak lazım" şeklinde anısını paylaştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.