Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’dan jandarmaya tarihî destek

Bursa Valisi İzzettin Küçük, 1845 yılında Sultan Abdülmecid Han tarafından ‘Mekteb-i Fünun-u İbadi’ adı ile askerî okul olarak kurulan ve Bursa’nın tarihinde önemli bir yere sahip Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nda...

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’dan jandarmaya tarihî destek

Bursa Valisi İzzettin Küçük, 1845 yılında Sultan Abdülmecid Han tarafından ‘Mekteb-i Fünun-u İbadi’ adı ile askerî okul olarak kurulan ve Bursa’nın tarihinde önemli bir yere sahip Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nda incelemelerde bulundu.

Işıklar’ın tarihî bir okul olduğunu belirten Küçük, “Eski Işıklar Askeri Lisesi, yeni adıyla Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nu ziyarete geldik. Burası kuruluşu ile Osmanlı İmparatorluğu’ndan beri askeri lise olarak hizmet ediyordu. Uzunca bir süre kapalı kaldı. Çeşitli alternatifler tartışıldı. Ama bu binanın ruhuna, yapısına, daha önceki kullanım amacına uygun olarak burası Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu oldu. Burada öğrencilerimiz 2 senelik bir eğitim alacaklar. Şu anda 168’i bayan olmak üzere 1645 öğrencimiz, ‘Mehmetçiğimiz’ eğitim görüyor. Böylece olabilecek en güzel değişim ve dönüşüm gerçekleşti. Komutanlarıyla, öğretmenleriyle, idare personeliyle ve öğrencileriyle burası Jandarmamıza yakışan kuvvetli bir eğitim yuvası oldu” dedi.

Dersliklerde eğitim gören kız ve erkek öğrencilerle bir araya gelen Vali Küçük, “Memleketimizin değişik köşelerinden geldiniz ve burada bir süre eğitim göreceksiniz. Ordumuzun çok kıymetli mensubu olarak jandarma teşkilatımızda değişik görevler yapacaksınız. Bu süre zarfında muhteşem şehir Bursa’yı daha da yakından tanıma fırsatı bulacaksınız. Sizler bizim burada misafirimizsiniz, evlatlarımızsınız. Sağlık ve sıhhat içerisinde eğitiminizi tamamlamanız en büyük temennimiz” diye konuştu.

Ziyaret esnasında Bursa Valisi İzzettin Küçük’e Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu da eşlik etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.