Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’dan Arnavutluk’a 20 Bin Maske

Bursa Milletvekili İnşaat Yüksek Mühendisi Atilla Ödünç ve BALKANTÜRSİAD Başkanı Berat Tunakan ve Yönetim Kurulu üyeleri Ankara’da Arnavutluk Büyükelçiliğine dost ve kardeş ülke Arnavutluk’a ulaştırılmak amacıyla 20.000 maske takdim etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2020 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2020 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’dan Arnavutluk’a 20 Bin Maske

Büyükelçilik binasında gerçekleşen ziyarette. Hazırlanan maskeler Ticari Ateşe Nertila Doka’ya teslim edildi. Bursa Milletvekili Atilla Ödünç; “Malum olduğu üzere dünya çok zor bir süreçten geçiyor. Pandemi birçok ülkenin ekonomik dengesini bozdu. Sağlığın çok önemli olduğunun hepimiz farkına vardık. Bu hususta ülke olarak gerekli sağlık alt yapısına sahip olduğumuz için, dünyada Korona tehlikesinden en az etkilenen ülkelerden biriyiz hamdolsun. Fakat bizim gibi alt yapısı olmayan. Sağlık imkanları yetersiz bir çok ülke mevcut. Bunlara yardım elimizi uzatmaktan geri durmadık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde kargo uçaklarımız dünyanın dört bir yanına sağlık malzemeleri paketleri taşıdılar. Ülkemizin cömert elini dünyanın diğer ucundaki ihtiyacı olan insanlara uzattılar. Onların ihtiyaçlarını görmek, yardım köprüleri kurmak bizlere büyük bir haz vermektedir. Bu gün de yardım kervanı kurduk kendi aramızda. Çam sakızı çoban armağanı misali. Ziyaretimizi taçlandırmak için küçük te olsa bu hediyeyi takdim ediyoruz. Bu maskeleri biz üretebiliyoruz, fabrikalarımız gece gündüz çalışıyor. Kardeşlerimizin ihtiyacı var diyerek BALKANTÜRKSİAD ile birlikte Arnavutluk için 20.000  adet maske hazırladık. Bunları bu ziyaretimizde sizlere takdim ediyoruz. Ziyaretimizi daha da anlamlandırmak, kardeşliğimizi daha da pekiştirmek için bu hediyemizi kabul buyurmalarını istiyoruz. Payitaht Bursa’dan küçük bir hediye” ifadelerini kullandı.

Nartila Doka ise, Türkiye’nin Arnavutluk’a vermiş olduğu desteği ülke olarak çok yakından hissediyoruz. Arnavutluk’ta bir maske 1,2 Eura’ya satılıyor. Korona test kiti noktasında büyük bir eksiğimiz var. Bu takdim edilen 20.000 adet maske bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Pandemi sürecinde Türkiye ile Arnavutluk arasında ticaret hacmi %10 arttı. Türkiye ile tarihte olduğu gibi köklü ilişkiler kurmak istiyoruz. Bursa’daki çalışmaları yakından takip ediyoruz. Her alanda Türkiye’nin tecrübesinden yararlanmak düşüncesindeyiz. Bu yardımınız için ülkem adına Sayın Vekil Atilla Ödünç ve BALKANTÜRKSİAD’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.