Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Türkiye’nin en büyük ikinci mağarası...Sıcaklık hep aynı

Bursa'nın İnegöl İlçesinde Bulunan Oylat Mağarası, Bölgeye Gelen Turistlerin Uğrak Noktası. Görenlerin Hayran Kaldığı Mağaraya Her Gün Onlarca Ziyaretçi Geliyor. Ancak Kendilerini Bilmezler Tarihi Mağaraya Zarar Vermesi Görenleri Şaşkina Çeviriyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2020 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2020 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da Türkiye’nin en büyük ikinci mağarası...Sıcaklık hep aynı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bulunan ve turistlerin uğrak noktası olan Oylat Mağarası’nda sıcaklık yaz ve kış hiç değişmiyor. Mağarada sıcaklık hep 18 derece olurken, gelenler gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

İnegöl ilçesinde, Türkiye’nin en büyük ikinci mağarası 750 metre uzunluğunda ve 95 metre genişliğe sahip. Sıcaklığın hiç değişmediği mağarada yaz ve kış 18 derece, nem oranı ise yüzde 90. Mağaranın sonuna varıldığında ise 40 katlı bir binaya çıkılıyor. İçeride bulunan sarkıt ve dikitlerin 1 santimi 16 yılda oluşurken, merdivenlerle inilip çıkılan mağaranın ortamı ise fantastik film dekorlarını andırıyor. Mağaranın bir diğer özelliği ise, astım ve bronşit hastası olanlara iyi geliyor. Yer yüzü ve yer altı güzelliklerine hayran kalınan mağarayı, her gün onlarca kişi geziyor. Gelenler, gördükleri manzara karşısında ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

3 bin yıllık Oylat Mağarası kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından sprey boya ile tahrip edildi. Yetkililer o kadar önlem almasına rağmen bir türlü bunun önüne geçemiyor. Tarihi mağarada yazılan yazılar kameraya böyle yansıdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.