Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da Trabzon Günleri’nde Mıhlama Şov

Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen "Trabzon Kültür ve Sanat Günleri"nde Karadeniz rüzgarı esti. Festivale mıhlama şov ile horon tepen yaşlı bir teyze damgasını vurdu.İhsaniye Kapalı Pazar Yeri’nde 29 Mayıs Cuma...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da Trabzon Günleri’nde Mıhlama Şov
Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen "Trabzon Kültür ve Sanat Günleri"nde Karadeniz rüzgarı esti. Festivale mıhlama şov ile horon tepen yaşlı bir teyze damgasını vurdu.
İhsaniye Kapalı Pazar Yeri’nde 29 Mayıs Cuma günü başlayan ve 3 Haziran’a kadar açık kalacak Trabzon Kültür ve Sanat Günleri’nde coşku devam ediyor. Trabzon’a mahsus ürünlerin sergilendiği ve Karadeniz müziğinin önemli temsilcilerinin konserleri ile renklenen şenlikte mıhlama şovları ilgi odağı oldu. Onay Şahin’in verdiği konser ile büyük küçük demeden herkes horon tepti. Mahalli kıyafetleri ile horon tepen yaşlı kadınlar gençlere taş çıkarttı. Trabzon’a mahsus olan mıhlama ise gecede en çok ilgi çeken ürün oldu.
"Bize her yer Trabzon" diyen Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Nuri Uğurlu, ”Bu bizim hayalimizdi. Federasyon olarak bu etkinliği gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Önümüzdeki yıllarda bunu geleneksel hale getireceğiz. Bursa bizim için bir Trabzon. Biz bu şehirde yaşıyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.