Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da Geçen Yaz Kül Olan 170 Hektar Alan Ağaçlandırıldı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde geçen yaz yanan 170 hektarlık alan tamamen ağaçlandırıldı. Şehrin en değerli alanlarından birisi olarak gösterilen ve hem deniz hem dağ manzaralı ormanlık alana 90 bin kızılçam, 11 bin fıstık çamı, 6 bir...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da Geçen Yaz Kül Olan 170 Hektar Alan Ağaçlandırıldı
Bursa’nın Mudanya ilçesinde geçen yaz yanan 170 hektarlık alan tamamen ağaçlandırıldı. Şehrin en değerli alanlarından birisi olarak gösterilen ve hem deniz hem dağ manzaralı ormanlık alana 90 bin kızılçam, 11 bin fıstık çamı, 6 bir servi ve 3 bin yabani meyve dikilirken, kalan 70 hektarlık alana ise 10 milyon adete denk gelen 600 kilogram kızılçam tohumu ekimi yapıldı.
Bursa’nın Mudanya ilçesinde geçtiğimiz yıl ağustos ayında çıkan orman yangınında 170 hektar alan kül oldu. İmara açılması için sabotaj sonucu yakıldığı iddiaları üzerine, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yanan alanın bir metrekaresinin bile başka maksatla kullanılmayacağını açıklarken, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla tüm alanın ağaçlandırma çalışmasını tamamladı.
Mudanya’nın Göynüklü, Çağrışan ve Nilüfer Köy ve çevrelerinde bulunan 170 hektarlık alan için son olarak Mehmetçik Vakfı Bursa Şubesine bağlı Afyon, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Kütahya ve Yalova illerindeki şehit ve gazilerimiz adına 2 hektar alana 3 bin adet fidan dikimiyle tüm alan ağaçlandırılmış oldu.
Geçen 8 ay içerisinde 100 hektarlık alana 90 bin kızılçam, 11 bin fıstık çamı, 6 bir servi ve 3 bin yabani meyve dikildi. Kalan 70 hektarlık alana ise 10 milyon adete denk gelen 600 kilogram kızılçam tohumu ekimi yapıldı.
Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, “Son olarak Mehmetçik Vakfı ile birlikte yaptığımız hatıra ormanını çok anlamlı buluyoruz. Çünkü Mehmetçiğin yaptığı görev ile biz ormancıların yaptığı görev bir çok yönü ile birbirine benziyor. Mehmetçik; milletimizin huzur içerisinde yaşamasını sağlamak için canını vererek şehit olurken, biz ormancılar da "insanımız rahat nefes alsın" diye şehitler vermekteyiz. Dolayısıyla "her ormancı da bir Mehmetçik" diye düşünüyoruz. 2 hektar olarak tahsis ettiğimiz bu hatıra ormanına Mehmetçik Vakfı Bursa Şubesine bağlı Afyon, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Kütahya ve Yalova illerindeki şehit ve gazilerimiz için 3 bin adet çam fidanı diktik” diye konuştu.
Konuşmaların ardından düzenlenen törene katılan çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu çok sayıda katılımcı, fidanları toprakla buluşturdu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.