Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da demokrasi şehitleri için mevlit okutuldu

Bursa’da 15 Temmuz gecesi yapılan hain darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden şehitler için Reyhanlı Camii’nde mevlid-i şerif okutuldu. Demokrasi nöbeti için günlerdir sokaklarda olan on binlerce insana helva dağıtıldı.Reyhanlı...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da demokrasi şehitleri için mevlit okutuldu
Bursa’da 15 Temmuz gecesi yapılan hain darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden şehitler için Reyhanlı Camii’nde mevlid-i şerif okutuldu. Demokrasi nöbeti için günlerdir sokaklarda olan on binlerce insana helva dağıtıldı.
Reyhanlı Camii’nde demokrasi yolunda şehit olan sivil vatandaşlar ve polisler için Samsunlular Federasyonu mevlid-i şerif okuttu. Bursa Samsunlular Federasyonu Başkanı Savaş Otuş, “Ülkemiz adına girişilen hain saldırıyı nefretle, şiddetle şahsım ve federasyonumuz adına kınıyorum. Bugün devletimize, milletimize, bayrağımıza sahip çıkma günü. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara çıkın talimatından sonra her akşam meydanlarda vatanımızı korumak için var gücümüzle demokrasi mücadelesi veriyoruz. Bu akşam federasyon olarak Demokrasi Meydanı’nda halka helva dağıtıyoruz. Cumhurbaşkanımızın, başkomutanımızın, devletimizin yanında olduğumuzu bütün ülkeye haykırıyoruz. Bu demokrasi mücadelesi sırasında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyor, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bu ülkeyi kolay kazanmadık, kolayda kimseye hele hainlere teslim etmeyeceğiz” dedi.
Reyhanlar Cami imamı İbrahim Kaya, “Camimizde şehitlerimiz için Kur’an okuduk, mevlid okuduk, dualarda bulunduk. Bizler de din görevlileri olarak devletimizin, hükümetimizin, vatanımızın, bayrağımızın yanındayız. Bunu herkes böyle bilsin. Bu topraklar şahadet şerbetiyle kazanıldı, bu toprakları kolay kazanmadık; imanla, Kur’an-ı kerimle, kıyamete kadar neslimiz muhafaza edecektir. Ne (FETÖ) örgütü, ne de hiçbir örgüt bu devletin, bu milletin topraklarına zarar veremeyecektir” dedi.
Yatsı namazını müteakip okunan mevlid-i şerifin ardından demokrasi meydanına yakın olan aynı cadde üzerinde bulunan Reyhanlı Camii önünde 10 binlerce vatandaşa helva dağıtıldı. Cami önünde toplanan vatandaşlar ardı ardına tekbirler getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.